Babacan'dan Bahçeli'ye: Krizlerin ortağı

Partisinin ilçe kongresinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, MHP lideri Bahçeli'yi eleştirdi. "Bahçeli, krizlerin ortağıdır" diyen Babacan, ekonomik krize ilişkin de eleştirilerde bulundu.

Babacan'dan Bahçeli'ye: Krizlerin ortağı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Şanlıurfa Eyyübiye 1’inci Olağan İlçe Kongresi'nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Babacan'ın gündeminde; ekonomik kriz, hak ihalleleri ve Kürt yurttaşların yaşadığı sorunlar yer aldı. Babacan, "Keyfî yönetim anlayışı Kürt meselesini diriltti. Biz bu meseleyi çözeceğiz" dedi.

Türkiye'nin 2013 yılında ekonominin iyi bir dereceye geldiğini savunan Babacan, “Milli gelir tarihi zirveye ulaştı ancak hikaye buradan sonra kötü oldu. Aynı partinin eliyle her şey ters yüz oldu. Liyakat gitti, tek bir kişinin keyfi kararları geldi. Hukuk adalet ayaklar altına alındı. Türkiye gece yarısı kararnamelerle yönetilir hale geldi. Merkez Bankası Başkanları mevsimlik işçiye döndü. Bugün artık veliler uykusuz geceler geçiriyor. Bir gece de İstanbul Sözleşmesi'nden çıktık. Kadına karşı şiddet arttı. Kürt sorunu yine gündemde. Sayın Erdoğan'a yapılan her eleştiri suç sayıldı. Devlet kendi vatandaşı ile kavga etmeye başladı. Her hafta yeni düşmanlar tahtaya yazılıyor. Herkes düşmanlaştırılıyor. Büyük bir KHK zulmü yapıldı. Yazık değil mi bu ülkeye” ifadelerini kullandı.

'BAHÇELİ KRİZLERİN ORTAĞIDIR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2001 ekonomik krizinde de hükümetin ortağı olduğuna dikkati çeken Babacan, “Bu kadar kriz var. Bahçeli de bu krize ortak tıpkı 2001 yılında olduğu gibi. Bahçeli krizlerin ortağıdır. Sayın Erdoğan kusura bakmasın demokratik kazanımlarımızın eskiye dönmesine izin vermeyeceğiz. Her fırsatta bizim yönetimimizin başarıları ile övünüyor Sayın Erdoğan. Son yılların başarısını neden anlatmıyorsun? Merkez Bankası'nın faizi Avrupa'nın en büyüğüdür. Dolar her an artıyor, enflasyon artıyor. Madem alanım ekonomi diyorsun neden düzeltmiyorsun? Çünkü düzeltemezsin” diye konuştu.

'OPERASYONLARI, EKONOMİNİN BOZULMASINA MAZERET YAPMAYIN'

"Yeni bir operasyonun sesleri geliyor" diyen Babacan, "Yapılacak operasyonları ekonominin bozulmasına mazeret yapmayın. Zaten ekonomi bozuk. ‘Ne yapalım ekonomik operasyon yaptık ekonomik bozuldu’ demeyin. Ekonominin bozulmasının nedeni kötü yönetim" şeklinde konuştu.

‘KÜRT MESELESİNİ ÇÖZECEĞİZ’

Babacan, "Güçlü parlamenter sistem için planımız hazır" dedi ve şöyle devam etti:

"Bu gerilemeye sona erdireceğiz. Keyfi yönetime son vereceğiz. Keyfi yönetim Kürt meselesini büyüttü, Kürt meselesini çözeceğiz."

Etiketler
Ali Babacan Rize DEVA Partisi Ekonomik kriz