Yerine kayyım atanan belediye eşbaşkanına 5 yılda 40 kez ceza kesildi

Yerine kayyım atanan Batman Belediye Eşbaşkanı Songül Korkmaz'a son 5 yılda katıldığı eylemler gerekçe gösterilerek 40 kez idari para cezası kesildi.

Yerine kayyım atanan belediye eşbaşkanına 5 yılda 40 kez ceza kesildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü'nün 2016'dan bu yana kentte yapmak istediği yürüyüş, protesto ve mitinglerin büyük bir kısmı, valilik tarafından çeşitli gerekçelerle engelleniyor. Eylem yapmak isteyenlere ise para cezası kesiliyor.

Yerine kayyım atanan Batman Belediye Eşbaşkanı Songül Korkmaz hakkında da 40 kez idari para cezası kesildi.

Kendisine kesilen ceza miktarının 11 bin 300 TL olduğunu belirten Korkmaz, bu cezalardan 13 tanesini ödediğini diğerlerine ise itiraz ettiğini söyledi.

Yaptığı itirazlar sonucu 3 cezanın geri çekildiğini kaydeden Korkmaz, cezaların anayasal zeminin bulunmadığını belirterek, “Anayasanın 26’ncı maddesinde ‘Herkes düşünce ve kanaatlerini söz yazı resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir’ diyor. Biz de hükümete eleştirilerimizi demokratik bir biçimde ifade ettiğimiz için bu cezalarla yüz yüze kaldık” dedi.

Mezopotamya Ajansı'na konuşan Korkmaz, kendisine kesilen cezalar arasında Musa Orhan'ı protesto ettikleri eylemler ve İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesine yönelik protestoların yer aldığını belirterek, "Bu cezalar iktidarın kadın mücadelesinden ne kadar korktuğunun göstergesidir. Batman’da uzun bir süredir eylem ve etkinlikler izne bağlanıyor ya da yasaklanıyor ama bunlar genelde sadece bizim için geçerli. Topluma öncülük eden herkese ve özellikle kadın kimliğine karşı bir saldırı hali var. Bu saldırı bazen dava bazen de idari para cezaları ile çoğu kez de fiziki bir şekilde gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Batman Para