Akşener, Erdoğan’a, 'sürmenaj olmuşsun' dedi ve basket oynamak yerine sudoku çözmesini tavsiye etti

Meral Akşener, partisinin grup toplantısında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına "Belli ki, artık sürmenaj olmuş durumdasın." ifadeleriyle tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Meral Akşener açıklamasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefete eleştirilerine tepki gösterdi.

Meral Akşener'in açıklaması şöyle oldu:

Sayın Erdoğan; belli ki, artık sürmenaj olmuş durumdasın. Belli ki, aynı partin gibi, artık sen de tükenmişlik yaşıyorsun. Belli ki, bu ucube sistemin sırtına bindirdiği yükten, artık yorulmuşsun. O nedenle, konuşmamın başında, sorumlu muhalefet anlayışımız gereği, hafızanı tazelemek adına, sana bazı şeyleri, hatırlatmak istiyorum…

Mesela; 11 Şubat 2020’de, yani, ülkemizde henüz ilk vaka görülmeden önce; “Olası bir salgında, gereken önlemleri aldınız mı? Maske, serum ve ilaç stoku yapılıyor mu?
Aşı konusunda, herhangi bir kurum çalışma yapıyor mu?”, sorularını sana kim sordu?

Mesela; pandeminin ilk günlerinde; “En az 2 hafta karantina ilan edin, bu iş kontrolden çıkıyor.” diyerek, seni kim uyardı? Mesela; mecliste küçük ortağınla birlikte reddettiğiniz; “Pandemi nedeniyle, iş yerini kapatmak zorunda kalan işletmelere, 2021 yılı bütçesinde, ödenek konsun. Esnafımıza 6 ay süreyle, aylık 2 bin lira destek ödemesi yapılsın.”, önerilerini sana kim getirdi?

Ama maalesef Sayın Erdoğan, şimdi bunları hatırlamakta güçlük çekiyor. Bu vesileyle kendisine; B vitaminini ihmal etmemesini, ve basketbol oynamaya çalışmak yerine, Sudoku çözmesini tavsiye ediyorum.

Çünkü; basketteki düşük sayı ortalamasının aksine, bir cumhurbaşkanının yaşadığı hafıza problemi, milli bir meseledir.

Etiketler
Meral Akşener Muş