Tahliye edilmişti: CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Odabaşıoğlu'ndan ilk açıklama!

“Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, tahliye edilmesinin ardından partililerle bir araya geldi. Odabaşıoğlu burada 'Hak, hukuk, adalete olan inancım daha da arttı' açıklamasında bulundu.

CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, 27 Eylül’de, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınıp, tutuklanmıştı. Odabaşıoğlu, dün akşam, avukatının itirazının yerinde görülmesi ile tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Odabaşıoğlu, bugün, CHP Denizli İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Toplantıya; CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Odabaşıoğlu’nun eşi Nilay Aslan Odabaşıoğlu ve çok sayıda parti üyesi katıldı.

“15 GÜN AYRI KALDIK AMA HEP BERABERDİK”

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Malum bir sürecin içinden geçtik ve geçmeye devam ediyoruz. Kardeşimiz 15 gün bizden ayrı kaldı, ama biz hep onunla beraberdik. Kardeşimizi hiç yalnız bırakmamak için elimizden geleni yaptık. Siyaset yapanlar eleştirilerin en ağırına dahil katlanmak zorundadır. Maalesef içinde yaşadığımız ülkede hak, hukuk ve adalet mücadelemizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Kendilerinin her şeyi söyleyebileceğini düşünenler, kendilerine yapılan en ufak bir eleştiriye dahil tahammül edemiyorlar. Yolumuz uzun, mücadelemiz zorlu. Kurulacak yeni bir Türkiye'ye ihtiyacımız var. Çocukların yatağa aç girmediği, annelerin yüzünün güldüğü, üretilenlerin hakça bölüşebildiği, üretirken kaygı taşımadığı bir Türkiye inşa etmek zorundayız. Tugay başkanımızın her yerde kullandığı bir söz vardı. Biz bu dava için her türlü bedeli ödemeye hazırız.”

Tugay Odabaşıoğlu ise şöyle konuştu:

“14 gündür aranızdan ayrıydım. Ayrı kaldığım süre zarfı boyunca hiçbir zaman Cumhuriyet Halk partisine olan inancım, aidiyetim değişmedi. Çünkü Başkanımın da dediği gibi aile kavramının aynı kan bağına bağlı olmadığını can bağına bağlı olduğunu öğrendim. Bu süreçte beni asla yalnız bırakmadığınızın farkındaydım. Bu güç bana her zaman bir direnç kaynağı oldu. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir genciyim, üyesiyim. Görevim de Gençlik Kolları Başkanlığı’ydı.

“ÜLKENİN DAHA BÜYÜK SORUNLARI VAR”

Kilometrelerce, ‘hak, hukuk, adalet’ için yürümüş bir genel başkanın, gençlik kolları başkanı olarak; hak, hukuk ve adalete olan inancım daha da arttı. Mustafa Kemal Atatürk ne güzel söylemiş; ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.’ Bu özgürlük ve bağımsızlığa olan inanç bizim en büyük hayat felsefemizdir. Bu ülkenin daha büyük sorunları var.

Bu ülkenin sorunlarından bir tanesi asgari ücretle ailelerini geçindirmeye çalışan annelerdir. Çocuğunun okul masraflarını, kırtasiye masraflarını ödeyemediği için intihar eden babalardır. Bu ülkenin büyük bir dirence ve büyük bir kalkışa ihtiyacı vardır. Mücadelemiz her zaman devam edecek. Ben kaldığım süre boyunca, başta genel başkanım, partililerimize, il başkanıma, avukatlarıma, tüm Türkiye’deki il başkanlarımıza ve genel başkan yardımcılarımıza, milletvekillerimize, gelen geç avukatlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve sendikalara sonsuz teşekkür ediyorum. Çünkü bu ülkede siyaset yapmaya çalışan bir gencin ne kadar zorluk içinde kaldığını gördüm ve yaşadım. Ama en büyük teşekkürü ben içerdeyken çalışan genç kardeşlerime ediyorum. Genç kardeşlerimiz çalışmalarına, mücadelelerine devam ettiler. Stantlar açıp üniversite öğrencilerini karşıladılar. Hayvan haklarını koruma gününde mama dağıtmaya devam ettiler.”

Etiketler
Denizli Hakaret Tahliye