Selahattin Demirtaş'tan Erdoğan'a Kürt sorunu yanıtı

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Selahattin Demirtaş'tan Erdoğan'a Kürt sorunu yanıtı

Edirne cezaevinde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter’dan paylaşımlarda bulundu, Kürtçe’nin okullarda okutulmamasına dikkat çekti.

Demirtaş, “‘Kürt sorunu çözüldü’ diyenler yalan söylüyorlar. Kürt çocuklarının kendi anadillerinde okuyup yazmalarının kime ne zararı olacak?” ifadelerini kullandı.

Demirtaş’ın paylaşımları şöyle:

“Kitap alacak imkanınız yoksa lütfen bana ulaşın. Sizlere 10 kitaplık bu setle birlikte Kürtçe sözlük ve gramer kitabı da gönderebilirim.

Bakın, bu önerdiğim Kürtçe çocuk romanlarını okuyup anlayabilecek Kürt çocuğunun sayısı o kadar az ki artık. “Asimilasyon bitti” diyenler, “Kürt sorunu çözüldü” diyenler yalan söylüyorlar. Lütfen biraz empati yapın, kendi çocuğunuza da anadilinin unutturulduğunu bir düşünün.

Maalesef, bugün milyonlarca Kürt çocuğu kendi anadilinde okuyup yazamıyor. Evet, birlikte yaşamalıyız. Evet, eşit olmalıyız. Evet, Türkiye ve Cumhuriyet hepimizindir. O halde, Kürt çocuklarının kendi anadillerinde okuyup yazmalarının kime ne zararı olacak?

Ayrıca Kürtçe okuyup yazmak ve konuşmak için Kürt olmak da gerekmiyor. Tıpkı İngilizce bilmek için İngiliz olmak gerekmediği gibi. O nedenle bu Kürtçe kitap setini, isteyen Türk kardeşlerime de memnuniyetle hediye etmek isterim.“

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu için gittiği ABD'nin New York kentinde gazetecilerle bir araya geldi.

Türkiye'de Kürt sorunu olmadığını söyleyen Erdoğan, "Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur…Türkiye'de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik" dedi.

Etiketler
Kürt sorunu Selahattin Demirtaş HDP Kürt