Erdoğan, tartışmaların odağındaki Ali Erbaş hakkında konuştu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamalarla tartışmaların odağı haline gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında konuştu.

Erdoğan, tartışmaların odağındaki Ali Erbaş hakkında konuştu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76'ncı Genel Kurulu için gittiği New York'ta açılışını yaptığı Türkevi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, yaptığı açıklamalarla tartışmaların odağı haline gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a sahip çıktı.

Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanı'mızı asla yalnız bırakmayız. Bu makama hakaret edenler, bu ülkede dinini, diyanetini bilenlere hakaret etmiş olurlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi:

''Ali Erbaş hocamızla ilgili konuya gelince, bir defa ana muhalefetin Ali Erbaş hocamıza, Diyanet İşleri Başkanımıza bu denli hakaret etme ne hakkı ne yetkisi vardır. Bu densizliktir, terbiyesizliktir. Zaten CHP’nin cemaziyelevveli de hep bizim din adamlarımıza hakaretle geçmiştir. Şimdi de aynısını Diyanet İşleri Başkanımıza hakaretle yürütüyorlar. Ama şunu bilsinler ki Diyanet İşleri Başkanımız yalnız değildir. Diyanet İşleri Başkanımız CHP’nin bu kendini bilmez tiplerinin hiçbir zaman muhatabı da olmamıştır, olmayacaktır. Diyanet İşleri Başkanımızı bu noktada biz asla yalnız bırakmayız. O makam önemli bir makamdır. Dolayısıyla bu makama hakaret edenler, bu ülkede dinini, diyanetini bilenlere hakaret etmiş olurlar. Yeni ortaya çıkmış olan birisi daha var; o da böyle sallayıp sallayıp duruyor. Dur bakalım; daha parti olduğun bile değil. Ana muhalefet, beraber bir şeyler yapıyorlar.''

Etiketler
Ali Erbaş