'Mersin’deki Taşucu Limanı’ndaki arazi satılıyor, Albayrak grubu ihalede'

Mersin’in Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı’nın özelleştirilmesinin ardından limanın arkasındaki 714 bin 200 metrekarelik sanayi tesis alanının pazarlık usulüyle bugün ihale ediliyor.

'Mersin’deki Taşucu Limanı’ndaki arazi satılıyor, Albayrak grubu ihalede'

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Mersin ili, Silifke İlçesi’ndeki Taşucu Limanı’nın 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi ve beraberinde liman geri sahasında bulunan 714 bin 200 metrekarelik Sanayi Tesis Alanı’nın üzerindeki taşınmazlarla birlikte pazarlık usulü ile bugün ihale edilecek olmasını sert bir dille eleştirdi.

''NEDEN İHALEYİ ŞEFFAF YAPMIYORSUNUZ? NEDEN AÇIK İHALE USULÜ İLE YAPMIYORSUNUZ?''

Daha öncede Taşucu Limanı’nın özelleştirilmek istendiğini ancak teklif verilmediği gerekçeleriyle sürekli ertelendiğini ifade eden CHP’li Başarır, “Bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yayınlamış olduğu basın açıklamasında da söz konusu liman ve gerisindeki tesisin pazarlık usulü ile ihale edileceği yer almaktadır.

AKP İktidarı yandaşlarına peşkeş çekmek adına pazarlık usulü ihale yönteminden vazgeçmiyor. Neden ihaleyi şeffaf yapmıyorsunuz? Neden açık ihale usulü ile yapmıyorsunuz? Bu ülkenin değerlerini babanızın malı gibi yönetmekten vazgeçin. Kamu yararı yerine yandaş yararı anlayışınızdan vazgeçin!” dedi.

''TALAN ANLAYIŞIYLA ÖZELLEŞTİRME''

Güzel ülkemizde, önüne arkasına bakmaksızın birçok tesisi ve araziyi pazarlık usulü ile mevcut siyasi iktidarın özelleştirdiğini belirten CHP’li Başarır, “AKP iktidarı, kamuya ait olan tesisleri, işletmeleri ve arazileri adeta bir talan anlayışıyla özelleştirmektedir. Milletvekili olduğumdan beri halkımızın yararını korumak adına yapılan ihaleleri takip ediyoruz. Hiç ilgi ve alakası olmayacak ihaleleri pazarlık usulü kapsamında yapıyorlar. İşte şimdi de seçim bölgemde bulunan Taşucu Limanı işletmesi ve geri sahasındaki 715 bin metrekarelik alanın satışını da pazarlık usulü ile bugün gerçekleştirecekler. Kıbrıs Harekatı’nda askeri üs olarak kullandığımız, sondaj gemilerimizin de demirlendiği stratejik öneme sahip olan Taşucu limanının özelleştirilmesi kabul edilemez. Bakın ihaleye teklif verenlerden biri de kamuoyunun yakından tanıdığı Albayraklar Grubu. Yapılacak ilk seçimlerde, AKP iktidarının bu talan anlayışına son verip halkın yararını koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” sözlerini ifade etti.

Etiketler
Mersin Silifke