Erdoğan'dan yangında ölen hayvanlarla ilgili tepki çeken açıklama!

Erdoğan, "Yangın olur da ormanda canlılar yanmaz mı? Biz bütün tedbirlerimizi aldık. Bütün bu canlıların sahiplerine bu canlılar kadar hemen ödemelerini yapacağız. Büyükbaşsa büyükbaş, koyunsa koyun, hepsinin ödemelerini yapacağız" dedi.

Katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yangın olur da ormanda canlılar yanmaz mı? Biz bütün tedbirlerimizi aldık. Bütün bu canlıların sahiplerine bu canlılar kadar hemen ödemelerini yapacağız. Büyükbaşsa büyükbaş, koyunsa koyun, hepsinin ödemelerini yapacağız" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangınında hayatını kaybeden canlılardan tavukları kast ederek 'Beyaz et' ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın yanan ormanlarda ölen hayvanlara ilişkin kullandığı ifadelere sosyal medyada tepki yağdı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Amerika yanıyor, Rusya yanıyor, her taraf yanıyor. Kanada. Yanıyor. Kimse kalkıp da 'niye yanıyor' demiyor.

Muhalefet ayrı türlü bir mücadelenin içerisinde, işte burada 'niye uçak yok, niye helikopter yok' diye yalan terörü estiriyorlar.

Yangın yanar da orada canlılar yanmaz mı? Biz dedik hemen bunların ödemelerini yapın, büyükbaşsa büyükbaş.

(CHP'ye) Ormandan yerler vermek suretiyle eğer buralarda inşaatlar yapılırsa bunun sorumlusu zaten sensin, senin belediyelerin. Bay Kemal'e vereceğim bir cümlelik cevap var. Benim Kültür ve Turizm Bakanı'ma vermiş olduğum böyle bir yetki yok.

Burası çok önemli; 19 yıl içerisinde eyy CHP, bizim diktiğimiz fidan değil ha... 5 milyon 400 bin ağaç diktik biz. ‘Bir uçak gördüysem namerdim’ diyorsun, hiç şüphen olmasın öylesin.

Uçaklarımız geliyor, azami on saniyede deposunu dolduruyor, nereye dökecekse döküyor.

Dikey mimariye karşı olduğunu söyleyen biriyim. Betona nasıl olur da sahip çıkarım?