Seyfülislam Muammer Kaddafi, Erdoğan ile telefon görüşmesini NYT'ye anlattı

Libya’nın eski lideri Muammer Kaddafi’nin ikinci oğlu Seyfülislam Muammer Kaddafi, New York Times Gazetesi'ne verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Seyfülislam Muammer Kaddafi, Erdoğan ile telefon görüşmesini NYT'ye anlattı

Libya’nın eski lideri Muammer Kaddafi’nin ikinci oğlu Seyfülislam Muammer Kaddafi, New York Times Gazetesi’nden Robert F.Worth’e röportaj verdi. Oğul Kaddafi’nin röportajda verdiği fotoğraf dikkat çekti.

New York Times Beyrut bürosu eski şefi Robert F.Worth, New York Times Gazetesi’nde; Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin ikinci oğlu Seyfülislam El- Kaddafi ile yaptığı görüşmeyi yazdı.

Robert F.Worth, Mayıs ayında Zintan’da Seyfülislam Kaddafi ile buluştu ve röportaj yaptı. Oysa, İnsan Hakları İzleme Komitesi 2014 yılından itibaren Kaddafi’nin hiçbir yaşam belirtisi göstermediğini söylemişti.

BULUŞMA ANI

Robert F.Worth, Libya’da Zintan Platosu’na ulaştı. Buradan şoför kendisini bir villaya getirdi ve Kaddafi “Hoş geldiniz” diyerek karşıladı. Kaddafi’nin sağ elinin başparmağı ve işaret parmağı yoktu. Bir saldırıda şarapnel parçası ile yaralandığı için kaybetmişti.

Robert, Kaddafi’ye siyasi bir mahkum olup olmadığını sordu. Kaddafi de özgür bir adam olduğunu ve geri dönüşü planladığını söyledi.

Seyfülislam Kaddafi, Orta Doğu’daki siyasi akımları izliyor. Cumhurbaşkanlığı konusunda utangaç olmasına rağmen ülkenin kaybolan birliğini geri getirebileceğini düşünüyor.

Oğul Kaddafi'nin değişimi dikkat çekti:

LİBYA’NIN SON DURUMU

Libya’da günlük 1 milyon varil petrol pompalanıyor, İtalya’ya petrol ihraç ediyor ancak halk yeterli su bulamıyor ve elektrik kesintileri ile uğraşıyor.

Libya’nın bu yıkımının sorumlusu Barack Obama yönetimi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla konuştuğunu da dile getiren Seyfülislam Kaddafi, Erdoğan’ın Batılıların Libya’ya müdahalesine karşı çıktığını ve Libya’nın yanında durduğunu söyledi.

Yapılan son anketlerde ise Seyfülislam’a olan güvenin yüzde 57 olduğu bilgisi veriliyor.

Etiketler
Libya Telefon New York New York Times