HDP Millet İttifakı'nı destekleyecek mi? Pervin Buldan'dan açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Gaziantep'te partisinin il binası önünde düzenlenen "Halkla Buluşma" programında yaptığı konuşmada, seçim ittifaklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

HDP Millet İttifakı'nı destekleyecek mi? Pervin Buldan'dan açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Gaziantep'te partisinin il binası önünde düzenlenen "Halkla Buluşma" programında konuştu.

Seçimlere ve ittifaklara ilişkin konuşan Buldan, yapılacak seçimlerde üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini ifade etti.

Buldan, şöyle konuştu:

"Bir dahaki seçimde elbette üzerimize düşen görevi ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğiz. Ancak sadece bir taraf için söylemiyorum, diğer tarafta da... Diğer taraf derken, elbette Millet İttifakı'nı kastediyorum. Bu ülkede kim iktidar olmak istiyorsa, bu ülkenin en büyük sorunu olan Kürt sorununu çözmek zorundadır ve sorun çözülmeden bu ülkeyle demokrasi gelmeyecektir. Onun için hiç kimse Kürt halkının oylarını cebinde kesin olarak görmesin. Biz, kimseye mecbur ve mahkum değiliz. Ama bu ülkede eğer demokrasinin gelişmesini istiyorsanız işte o zaman HDP'sini ve Kürtleri esas almak zorundasınız.

''HİÇ KİMSE HDP'Yİ KOLAY LOKMA OLARAK GÖRMESİN''

Hiç kimse HDP'yi kolay lokma olarak görmesin. Geçmişte özellikle son seçimlerde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin ve Antalya seçimlerinde desteklediğimiz demokratik güç birlikleri elbette önemli ve kıymetliydi. Ancak bundan sonraki seçimlerde hiç kimse bizden aynı tavrı beklemesin. Aynı tavrı göstermeyeceğimizi herkes artık bilsin ve bilmelidir."

Etiketler
Gaziantep HDP İttifak Millet İttifakı