Pervin Buldan: HDP'ye yapılan silahlı saldırı provokasyondan ötedir

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP İzmir İl Binası'na yapılan saldırıda öldürülen Deniz Poyraz'ın cenazesinde konuştu.

Pervin Buldan: HDP'ye yapılan silahlı saldırı provokasyondan ötedir

HDP’nin İzmir il binasına yönelik saldırıda öldürülen Deniz Poyraz’ın cenazesi, Kadifekale Camii'de binlerce kişinin katıldığı törenle uğurlanıyor.

İzmir’de HDP'ye yönelik saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ın ailesi, yakınları ve partililer, cenazeyi almak üzere Konak ilçede bulunan Tepecik Mahallesi’ndeki Mezarlıklar Müdürlüğü’ne geldi.

Ailesi, Poyraz’ın tabutunun başında ağıtlar yaktı.

PERVİN BULDAN KONUŞTU

Cenaze namazı öncesi konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan saldırının provokasyondan öte olduğunu söyledi. Buldan şöyle konuştu:

"HDP'li siyasetçiler gözaltına alındıktan sonra günlerce kimlerle bağlantısı olduğu soruşturulurken, bu katil emri kimden aldığı, eline silahı kimin verdiği hiçbir şekilde soruşturulmadan tutuklandı.

Kimse provokasyon olduğu masalını anlatmasın. Bu HDP'ye ve Kürtler'e yapılan bir operasyondur, bir katliamdır. Biz bu katliamın gerçekleşeceğini daha önce yapılan açıklamalardan gördük. 'Bu daha iyi günleriniz' diyen Cumhurbaşkanı'nın bu ifadelerinden sonra her gün grup toplantılarında, televizyon programlarında HDP'ye küfür ve hakaret edenler bu cinayetleri organize edenlerdir.

Biz biliyoruz ki bu cinayeti işleyen zihniyetle HDP'ye kapatma davası açan zihniyet aynıdır. Bugün Ankara'da görülen Kobani davası da bu zihniyetin ürünüdür.

Bizler ne pahasına solursa olsun, demokratik siyaset anlayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkeye demokrasiyi de özgürlükleri de adaleti de barışı da biz getireceğiz. Bunun sözünü sevgili Deniz'e buradan bir kez daha veriyoruz. Hepinizin başı sağolsun."

Etiketler
İzmir Deniz Poyraz HDP