Pervin Buldan: Katil 30 dakika önce gelmiş olsaydı katliam gerçekleşecekti

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP İzmir İl Örgütü binasına yönelik saldırıyı ve parti çalışanı Deniz Poyraz'ın öldürülmesini ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, HDP İzmir İl Örgütü binasına yönelik saldırıyı ve parti çalışanı Deniz Poyraz'ın öldürülmesini protesto etmek için HDP İzmir İl Örgütü Binası'nın önünde toplandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, burada saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Acımız büyük. Deniz yoldaşımızın bugün şehadetiyle birlikte yüreğimizin yandığını ama başımızın dik olduğunu herkesin bilmesini isteriz" diyen Buldan, "Bu cinayetler ilk değil. Biz bu hikayeleri çok gördük, seyrettik. Bizim önümüzde diz çökeceksiniz diyenlere karşı asla boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz. Bugün buraya büyük bir katliamı gerçekleştirmek üzere katil yollandı. Şans eseri içeride sadece Deniz vardı. O katil 30 dakika sonra gelmiş olsaydı, bu kentte büyük bir katliam gerçekleşecekti" ifadelerini kullandı.

"ORGANİZE VE PLANLI OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

Elinde silahla bir kişinin binaya girmesinin basit bir mesele olmadığını belirten Buldan, "Çok organize ve planlı olduğunu biliyoruz. Bu katilin eline silah verenin de kim olduğunu biliyoruz. Yıllardır haykırıyoruz. Bu ülkede işlenen tüm cinayetler planlıdır. Bugün bunlara bir tanesi daha eklendi.

Cumhurbaşkanı bu daha iyi günleriniz derken, bugünleri mi kast ediyordunuz? Bu katliamı biliyor muydunuz? Elbette biliyordunuz. Bu ülkede uçan kuştan bile haberiniz var" diye konuştu.

Buldan, şöyle devam etti: "Bu olayın sorumluları elbette bu ülkeyi yönetenlerdir. AKP ve küçük ortağı MHP'dir. Her gün HDP'ye hakaret edip hedef gösterenler bu işin birebir sorumlularıdır. Bu cinayetin arkasında kim varsa acilen açığa çıkarılmalı. Hiç kimse bize bu yakalanan katilin akli dengesi yerinde değildi zırvalamasını yapmasın. Kabul etmiyoruz. Bu yalanlara karnımız tok."

"ÜLKENİN HUZURA İHTİYACI VAR"

"Bu ülkenin huzura ihtiyacı var" diyen Buldan, "Sizlerin planlarıyla, katliamlarıyla bu ülke huzura ulaşmıyor. Biz barış dedikçe siz öldürüyorsunuz. Demokrasi dedikçe tutukluyorsunuz. Yeter artık. Deniz'in bize bıraktığı miras asla yere düşmeyecek. Deniz'in gülen yüzü her zaman bizimle olacak. Adalet önünde mutlaka ama mutlaka katiller hesap verecek. Tam 1.5 yıldır il binamızın önünde çadır kurulmuş. Arkadaşlarımız her gün başvuru yapmalarına, önlem alınsın demelerine rağmen bu çadır kaldırılmamış. Bütün il örgütlerimizin önündeki çadırlar acilen kaldırılmalı" sözlerini sarf etti.

Buldan, açıklamasını, "Bir Deniz daha kaybetmeye tahammülümüz yok. Her toprağın altına düşen canın arkasında milyonlar var. Bir an önce bütün sorumlular açığa çıkarılmalı, cezalandırılmalı. Deniz'e sıkılan kurşun sadece Deniz'e değil, HDP'ye yönelik değil, bu ülkede demokrasiyi, barışı savunanlara sıkılan kurşundur. Bugün bir araya gelme, yan yana gelme zamanıdır'' ifadeleri ile sonlandırdı.

Etiketler
İzmir Deniz Poyraz HDP