CHP'li Ramis Topal'dan Amasya ziyareti: AKP, beşli çeteyi milletin efendisi yaptı

Köy ziyaretlerinde vatandaşlarla bir araya gelen 24. Dönem Milletvekili Ramis Topal , köy muhtarları ile vatandaşların istek ve taleplerini dinledi.

CHP'li Ramis Topal'dan Amasya ziyareti: AKP, beşli çeteyi milletin efendisi yaptı

CHP 24. Dönem Milletvekili Ramis Topal Amasya’nın köylerini ziyaret etti.

Yaptığı ziyaretlere ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Topal, ''Amasya’nın köylerini ziyaret edip köylülerimizle sohbet ettik. Köylüye bir dokunduk bin ah işittik. Kuraklık var, zam var, kredi borcu var, tarlasına traktörüne ahırdaki hayvanına haciz var. Yolunda asfalt, kuyusunda su, tarlasında mahsül, traktöründe mazot, cebinde para yok. Kısacası dert çok destek yok'' ifadelerini kullandı.

''SADAKA GİBİ DESTEK''

Çiftçiye verilen desteği sadaka olarak değerlendiren Topal, ''Çiftçiye sadaka gibi destek… Çiftçi kuraklık, tarım kredi ve banka borçları, rekolte kaybı derken ekonomik olarak içinden çıkılması zor bir duruma düştü.

Çiftçiye destek paketi açıklanacak diye beklerken hükümet destekten önce zam paketini açıkladı. Yetkililerce kuraklık desteklemesi adı altında sadece bu yıl için geçerli dekara 100 TL ödeme yapılacağı, mazot ve gübre desteklemesi ile birlikte toplamda desteklemenin dekar başı 151 TL’yi bulacağı belirtiliyor.

Yapılacak destekleme daha çiftçinin cebine girmeden gübreye %20 ve mazota %10 yapılan zamla çiftçinin cebinden kat kat fazlası alınmıştır. Bunun adı destek değil köstektir'' diye yazdı.

''BEŞLİ ÇETEYİ MİLLETİN EFENDİSİ YAPTI''

Topal paylaşımını, ''Mustafa Kemal Atatürk döneminde köylü milletin efendisiydi, AKP kendi döneminde beşli çeteyi milletin efendisi yaptı.
Vergi köylüden, destek beşli çeteye.
21. yüzyılın Türkiye’sinde içme suyu yetersiz, yolu stabilize, telekomünikasyon hizmetlerinden faydalanamayan bir çok köyümüz var. Nedenini sorduğumuzda her yıl aynı cevap ‘bu yılın yatırım planında yok’'' ifadeleri ile tamamladı.
Soruyum; halk sizin ne zaman yatırım planınıza girecek

Etiketler
Amasya Beşli çete Milletvekili