Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Biz halkımızı doyururuz, sizi doyurmak için zırnık vermeyiz

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Millet açmış, siz doyuruverin." sözlerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Biz halkımızı doyururuz, sizi doyurmak için zırnık vermeyiz

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "Millet açmış, buyurun siz doyuruverin." sözlerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "Milyar dolarları veriyoruz doymuyorsunuz. Biz sizi doyurmak için değil, halkı doyurmak için, çocuklar yatağa aç girmesin diye iktidara geliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kılçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

Bunlar o kadar ileri gittiler ki, yerel seçimlerde 'Sakın CHP'ye oy vermeyin, CHP gelirse yardımlar kesilir'. 'Mansur Yavaş kazanırsa faturaları bölücü terör örgütü mensupları yazacak' dediler. Bunların ahlakı var mı, yalancıdan devlet yöneticisi olur mu? İstanbul seçimlerini iptal ettiler.

Aynı zarfın içinde 4 pusula var, '1'i sahte 3'ü doğru'. Sahtekarlığa bakın, insanın biraz yüzü kızarır. Bunların yüzünün derisinin kalınlığı ne kadar acaba? İnsan bir ar damarı olur. YSK aracılığıyla yaptılar, 1'i hariç hiçbiri hakim değil. Sarayın uşaklığını yapan hakim olamaz. Onlar da tazminat davası açmışlar ağababaları gibi. Sanıyorlar ki tazminat davası açınca Kılıçdaroğlu konuşmayacak.

Aynı tablo dış politikada da var. İşin uzmanları, büyükelçiler olur. Kardeşim sen bu Türkiye'den ne istiyorsun? Türkiye'nin hak ve çıkarlarını savunamıyor. Türkiye bu hale getirilir mi? Öyle bir rezalet yaşattılar ki Türkiye'nin imajını yerle yeksan ettiler. Bir telefon papazı teslim ettiler, ne oldu aslan, kaplan? Siz Cumhuriyet tarihinde böyle bir rezalet gördünüz mü? Sizin vicdanınız bunu kabul ediyor mu? İki temel kırmızı çizgimiz var bayrağımız ve vatanımızla sorunu olmayan herkesle kucaklaşmaya hazırız.

Devleti yönetenler kin ve öfkeyle hareket etmeye başladılar. 36 yıldır kullanılan balıkçı barınağı CHP kazandı diye başka yere verildi. Bu mudur adalet?

19 yıldır devleti yönetiyorlar. Nereye geldik? 10 milyonu aşkın işsizlik. 19 yıl devleti yöneteceksin, milyarlarca liraı kullanacaksın 10 milyonun üstünde işsiz yaratacaksın. Son 3 yılda 867 bin kişi işinden oldu. 19 yılın sonunda, aylık geliri 1192 liradan az olan 7 milyon 769 bin 346 kişi."

Devleti yönetme makamı haksızlıkları telafi etme makamıdır. Seni doyurmak sorun... Seni ve beslemelerinizi doyuramıyoruz. Milyar dolarları veriyoruz doymuyorsunuz. Biz sizi doyurmak için değil, halkı doyurmak için, çocuklar yatağa aç girmesin diye iktidara geliyoruz.

Ampul patlayacak, bu ülkede güneş doğacak. Biz hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği düzeni sağlayacağız. Kim harama el uzatırsa devlet katından alınacak sokağa bırakılacak. Hesabı sorulacak. Biz halkımızı doyururuz, sizi doyurmak için zırnık vermeyiz. Onların grup başkan vekili millet ittifakı kazandığında diyor. Evet kazanacağız.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu