CHP Bursa Kadın Kolları: Müzisyenler yalnız değildir

Pandemi koşullarından en çok etkilenenlerin başında gelen müzik sektöründe yaşanan sıkıntılara ilişkin farkındalık yaratmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Kadın Kolları, Zafer Plaza Meydanı'nda düzenlediği etkinlikle konuyu gündeme taşıdı.

CHP Bursa Kadın Kolları: Müzisyenler yalnız değildir

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Bursa İl Başkanı İsmet Karaca'nın da katıldığı etkinlikte konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş, "tüm örgütlerimizle birlikte sorunlarınıza ses olmak için buradayız, yanınızdayız" mesajı verdi.

OKUMUŞ: "İNTİHARA SÜRÜKLENENLER OLDU"

Koronavirüs salgınında 1.5 yıl geride kalırken, esnafı, işçisi, emekçisi, emeklisi, çiftçisiyle çok büyük bir kesimin önemli sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirten Okumuş, "Pandemi öncesinde genellikle kayıt dışı çalışan müzisyenlerimizin yaşam koşulları bu süreçte daha da ağırlaştı. İşsiz kalan müzisyenler müzik aletlerini satarak geçinmeye çalıştılar. Devlet desteğinin yetersizliği nedeniyle ekonomik sorunlarla boğuşan ömüzisyenler intihara kadar sürüklendi. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, İl Yönetimi, tüm örgütlerimizle birlikte sorunlarınıza ses olmak için buradayız, yanınızdayız" diye konuştu.

KAYIŞOĞLU: "İKTİDAR, AKLIMIZLA DALGA GEÇİYOR"

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da pandemi nedeniyle birçok sektörün çok zor koşullarda ayakta kalma savaşı verdiğini ancak bunlar içerisinde sanat camiası, müzik ve eğlence sektörünün başı çektiğini vurgulayarak başladığı konuşmasında, iktidar kanadından gelen, pandemi döneminde vatandaşa 660 milyar lira destek verildiği yolundaki açıklamaları eleştirdi. Kayışoğlu şunları söyledi:

"İktidar 660 milyar lira dolayında destek verdik diyor ama bakıyoruz böyle bir destek yok. Destek dedikleri ne biliyor musunuz? Faiziyle kredi vermek. Buna destek diyorlar. Gelişmiş ülkelere baktığımızda, hatta bizimle aynı durumdaki ülkelere baktığımızda, bütçesinin yüzde 10'unu 12'sini vatandaşına, sanatçısına, çiftçisine ayırmış olduğunu görüyoruz. Ama bizde böyle bir kaynak yok. Peki bizim ülkemiz yetersiz mi, bütçemiz mi yok? Ülkenin bütçesi 5'li çeteye ayrılıyor. Bunlara milyar dolarlar, esnafımıza gelince, faizli kredi... Esnaf isyanda, müzisyenler isyanda. Eğlence yerleri kısıtlı süre için açık. Hakikaten aklımızla dalga geçiyorlar. Müzik sktörü bu sürenin genişletilmesini istiyor, eve ekmek götürebilmek istiyor."

KARACA: "3 MASKEYİ DAĞITAMAYAN İKTİDAR MI DESTEK VERECEK?"

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ise AKP iktidarının pandemi döneminde de kendisini hiç şaşırtmadığını kaydederek, "Pandemi başlarında siyasi iktidarı mesajı verdi. 3 maskeyi dağıtmaktan aciz olan bu iktidardan, vatandaşa sahip çıkmasını boşuna bekledik. Aşıya gelince o da öyle. Bazıları aşıyı hiç göremedi ama bazıları da 3'ncü doz aşı oldu. Pandemi sürecini değil, sadece algıyı yönetti bu iktidar. Kaç aydır nüfusunun neredeyse tamamını aşılayan ülkeler var. Bizim iktidarımız süreci yönetemedi" dedi.

Sektör olarak ise en ağır bedeli ödeyen sektörün müzik-eğlence sektörü olduğunu belirten Karaca, toplumsal dayanışmanın ayakta tutulması gerektiğinin altını çizdi.

MÜZİSYEN KANATSIZKUŞ: "SÜRENİN UZATILMASINI TALEP EDİYORUZ"

Grubuyla birlikte katılımcılara mini konser de veren müzisyen İlker Kanatsızkuş da yaptığı konuşmada 12 senedir Bursa'da müzik alanında hizmet verdiğini belirterek, CHP Kadın Kolları'nın duyarlılığına teşekkür etti. Kanatsızkuş, "Bizim tek istediğimiz şey mekanların açılması ve zamanın da uzatılması. Şu an mekanlarda sadece 2 saat müzik yapabiliyoruz. Yeni bir düzenleme yapılmasını ve bu sürenin uzatılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Etiketler
Zafer Partisi Bursa Cumhuriyet Halk Partisi