İşte Kılıçdaroğlu'nun öldürülen gazeteci Kutlu Adalı’nın mezarının başında verdiği söz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kıbrıs'ta öldürülen gazeteci Kutlu Adalı'nın mezarını ve ailesini ziyaret etti.

İşte Kılıçdaroğlu'nun öldürülen gazeteci Kutlu Adalı’nın mezarının başında verdiği söz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamalarının ardından yeniden gündeme gelen Kıbrıs'ta öldürülen gazeteci Kutlu Adalı'nın mezarını ve ailesini ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, Kutlu Adalı'nın mezarını ziyaretinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Devlete sızmış çeteler kendilerine ister derin, ister sığ devlet desinler, hepsini temizleyeceğiz. Hesap verecekler!" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU MEZARININ BAŞINDA SÖZ VERDİ

Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Suçları magazinleştiriyorlar ama gerçekler çok acı. Kutlu Adalı’ya suikast yapıldı.

Dedikodu değil, acı gerçek. Kutlu Adalı’ya mezarının başında söz verdim; devlete sızmış çeteler kendilerine ister derin, ister sığ devlet desinler, hepsini temizleyeceğiz. Hesap verecekler!"

İşte Kılıçdaroğlu'nun öldürülen gazeteci Kutlu Adalı’nın mezarının başında verdiği söz - Resim : 1

Sedat Peker, Kutlu Adalı suikasti hakkında ne demişti?

Sedat Peker, son açıklamalarında gazeteci Kutlu Adalı cinayetlerine ilişkin olarak eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve eski MİT'çi Korkut Eken'i hedef gösterdi.

Peker, Adalı cinayeti için Eken’in o dönem kendisini aradığını belirterek, bu cinayet için kendisinin kardeşi Atilla Peker'i önerdiğini iddia etti.

Peker, “Biz o zaman Mehmet Ağar, Korkut Eken hep beraberiz... Genciz, vatanseveriz... Bana genelde iş adamlarını yönlendiriyorlar, faili meçhullerden ziyade. Onları da anlatacağım. Bana dedi ki, "Kıbrıs'ta bir adam var, Kıbrıs'ı Rumlara satmak istiyor." İki profesyonel dedi...

Dedim sana öz kardeşimi vereceğim, Atilla Peker'i. Uzmandır, sokaklarda yetişmiştir. Biletlerden bakabilirler. Yüce Allah o insanın kanını bize nasip etmedi. Onlara bağlı başka bir ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abiyle, "Halloldu o iş" dedi” diyerek iddialarını sıraladı.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Kıbrıs