CHP'li Avukat Oya Tekin: Kozan'da yaşanan kadın cinayeti değil, kadın katliamı!

CHP Adana Kadın Kolları son olarak Kozan’da yaşanan iki kadının katledilmesi olayına ilişkin yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP'li Avukat Tekin, "Kozan'da yaşanan kadın cinayeti değil, kadın katliamı!" dedi.

CHP'li Avukat Oya Tekin: Kozan'da yaşanan kadın cinayeti değil, kadın katliamı!

CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Av. Oya Tekin, koronavirüs salgını sürecinde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin hız kesmeden devam ettiğini belirttiği açıklamasında Kozan’da son olarak yaşanılanın sürecin Kadın Katliamına dönüştüğünü göstermektedir dedi.

Avukat Oya Tekin, Adana’nın Kozan ilçesindeki kadın cinayetleri ile ilgili yazılı açıklamasında şunlara dikkat çekti:

"Alınan bilgiye göre, Eskikabasakal Mahallesi Müftü Mustafa Sokak kanal mevkisinde park halindeki otomobilin durumundan şüphelenen vatandaşlar jandarmaya bilgi verdi.

Ekipler yaptıkları incelemede, mermi izleri bulunan otomobilin içerisindeki başında ve vücudunda ateşli silah yarası olan kadının öldüğünü belirledi.

Bölgede inceleme yapan ekipler, otomobilin yaklaşık 100 metre gerisinde boş arazide başında ve vücudunda ateşli silah yarası olan başka bir kadın cesedi daha buldu. Kozan Devlet Hastanesi morguna kaldırılan kadınların yapılan incelemenin ardından ölenlerin Tuğçe Duman (27), ve Suriye uyruklu Melek Elşemo (24) olduğu belirtildi."

CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Av. Oya Tekin, "Kadına şiddet sarmalının her geçen gün arttığı bu süreçte Kozan’da 2 kadın daha öldürüldü. ‘Kadın cinayetleri ve kadına şiddet, toplumumuzun her kesiminin kanayan yarasıdır. Töre, namus, kıskançlık, adına ne denirse densin; hiçbir kadın cinayeti mazur görülemez” dedi.

Tekin sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, hiçbir kadının öldürülmediği eşit ve özgür bir toplum umudumuz ve mücadelemiz kesintisiz devam edecek, sokaklarda, evlerde kadına şiddet artarken, AKP’li Bakan, bunu hoş görelim, alttan alalım diyor. Pes! Bu anlayışın iktidarda olduğu bir ülkede kadına şiddet önlenebilir mi?”

Etiketler
Kadın cinayetleri Adana