AKP'nin apar topar sildiği çizgi filmle ilgili şoke edecek yeni iddialar! Erdoğan izleyince küplere binmiş

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, AKP'nin geçtiğimiz hafta paylaşıp sildiği, "Yalan Üretim Merkezi" başlıklı çizgi filmine ait yeni detayları yazdı.

AKP'nin apar topar sildiği çizgi filmle ilgili şoke edecek yeni iddialar! Erdoğan izleyince küplere binmiş

AKP'nin önce paylaştığı sonra apar topar nedensiz sildiği çizgi filmin yankıları devam ediyor.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın hedef alındığı animasyon filmi için şoke edecek yeni iddiları bugünkü köşesinde yazdı.

VİDEONUN SİLİNME NEDENİ: ERDOĞAN ÇOK AĞIR KONUŞMUŞ

Devamının geleceği söylenen ancak silinen videonun, 3 bölümlük olacağı ve ikinci videoda Ekrem İmamoğlu ile Canan Kaftancıoğlu'nun yer alacağını iddia eden Pehlivan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yayımlanmadan önce bu videoyu izlemediğini, izleyince de çok ağır konuştuğunu yazdı.

Videonun bu yüzden silindiğini iddia eden Pehlivan, yazısında şunları kaydetti:

Biliyoruz, AKP “Yalan Üretim Merkezi” videosunu sildi. Bilmediğimiz ise bu CHP animasyonunun perde arkasındaki bazı noktalar. AKP içinde sordum soruşturdum ve şu iddiaları duydum:

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan yayımlanmadan önce bu videoyu izlememiş. İzleyince çok ağır konuşmuş ve video böylece kaldırılmış.

2- AKP’li yöneticilerin ve bakanların bazıları videoyu görmezden geldi. Bu, genel merkezin “paylaşın” talimatına rağmen olmuş.

3- Aslında üç bölümlük bir animasyon serisi düşünülüyormuş. İkinci bölümde Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu işlenecekmiş. Ama tüm proje çöpe atılmış.

4- İletişim Başkanlığı’nın onayı olmadan işleyen bir tanıtım süreciymiş. Bu da büyük rahatsızlık yaratmış. Tabii, burada “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın AKP’nin tanıtım stratejisiyle ne ilgisi olur” haklı sorusu da ayrıca tartışılmaya değer.

5- Animasyon projesinin önemli ayaklarından biri, AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı. Videoyu yapan ajansa tüm projeyi iptal emri veren ise onun başındaki Hamza Dağ olmuş.

6- Başta Ayvalı olmak üzere Hamza Dağ’ın ekibine bir süre medyaya çıkma yasağı getirilmiş. İhalelerin verildiği Ayvalı’nın anket şirketi de AKP içinde tartışılmaya başlanmış.

Etiketler
Barış Pehlivan Cumhuriyet Gazetesi Film