Türkiye internet özgürlüğünde son sıralarda: Bakandan bir garip savunma

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin internet özgürlüğünde son sıralarda yer aldığı çalışmaları objektif ve şeffaf olmamakla suçladı.

Türkiye internet özgürlüğünde son sıralarda: Bakandan bir garip savunma

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile mahkemelerin kıskacı altında bulunan internet özgürlüğü, ulusal ve uluslararası çok sayıda kuruluşun raporuna göre gelişmemiş ülkelerin seviyesinde seyrediyor.

Birgün'de yer alan habere göre; iktidar ise bunu uluslararası kuruluşlarının "tarafsız olmamasından" kaynaklandığını iddia ediyor.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelttiği yazılı soru önergesinde, internet özgürlüğü konusunu gündeme getirdi.

Tanrıkulu, “Hangi kategoride yer alıyoruz” dedi.

Karaismailoğlu ise bu konuda kendi değerlendirme kriterlerine uygun bir çalışmanın bulunmadığını öne sürdü.

İktidarın en çok eleştirildiği konular arasında yer alan “objektiflik ve şeffaflık” konusunda Karaismailoğlu, “İnternet özgürlüğü konusunda objektif ve nesnel kriterler çerçevesinde, tarafsız ve şeffaf herhangi bir çalışma bulunmamaktadır. Türkiye’nin 2021 yılında internet özgürlüğü konusunda herhangi bir sıralama ya da kategori içerisinde değerlendirmesi yapılamamaktadır” dedi.

Etiketler
Adil Karaismailoğlu Inter Türkiye Mamak