CHP'li Bayır'dan Erdoğan'a Kaddafi benzetmesi

İzmir'de Can Radyo'da Birol Soylu ile 10. Köy Programının Konuğu CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır oldu.

CHP'li Bayır'dan Erdoğan'a Kaddafi benzetmesi

"EYT'lilerin tek çıkış yolu" , "İktidar erken seçim öngörüyor mu?" , "Tam Kapanma" , CHP'li Bayır'dan Erdoğan'a Kaddafi Benzetmesi"... Hepsi ve daha fazlası ayrıntılarıyla haberimizde..

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın konuşmasından satır başları şöyle...

İktidar Erken Seçim Öngörüyor Mu?

AKP'nin oyları hızla eriyor. Onlarda bunun farkında. Yapılan anketlerde bu açıkça görülüyor. Halinden memnun bir tek kişi kalmadı. Durum böyleyken bir erken seçime gidemiyorlar. Peki ne yapacaklar. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de bir kahramanlık bir destan hikayesi ya da mağduriyet hikayesi yazmak isteyecekler.

Bu salgınla mücadele konusunda diyanet işlerine ayrılan para kadar para ayrılmamış. Tabi ki kurumlar için para ayrılacak ama insanların öldüğü, hastanelerde yer bulamadığı bir haldeyiz.

Sosyal medyada 20 yaş akımı başladı biliyorsunuz. AKP içinde yapılabilir bu. 20 yıl önce dolar 1.20 kuruş şimdi neredeyse 10 liraya dayandı. Yandaş TÜİK'e göre enflasyon düşüyor. İnsanlar virüste değil evde açlıktan ölüyor. 20 yılda 10 milyon işsizimiz oldu.

"Eninde sonunda bunların hesabını verecekler"

Kılıçdaroğlu, "128 milyar doları ve damat kayboldu, nerede " diye Meral Akşener'e sordu. Çünkü iktidar buna cevap veremiyor. Bu 128 milyar doların ne kadar büyük bir para olduğunu anlatmak için örnekler vereyim. 10 milyon işsize, her bir işsize ayda 3 bin lira para verilebilirdi.

1 milyon 300 bin esnafın borcunu silebilirdik. Elimize para bile kalırdı. Tarımı, mazotu süspanse ederdik. Ancak varsa yoksa 5'li çeteye. Bu ülkede bu beş kişiden başka adam yok mu. Şimdi hızlarını alamadılar. Rize'de İkizdere'de AKP'ye oy veren insanlar orayı korumak için nöbet tutuyor. Ama bu devran böyle gitmez. Eninde sonunda bunların hesabı sorulur.

"İktidar Kötü Bir Örnek"

Tam kapanmaya gitme sürecine nasıl gelindiği çok önemli. Bundan iktidar sorumlu. Kendileri lebaleb kongreler yaptı. 3 bin kişiyle cenaze namazı kıldı. Böyle bir kötü örnek olunca...

Bu pandemi meselesini bir mağduriyete bağlayıp bir taraftan pandemi, bir taraftan dış mihraklar, bir taraftan ekonomi diye bir mağdur edebiyatı yapacaklar.

"Dış politikada Kasımpaşa kabadayılığı..."

20 yılda nasıl bir tek dostumuz kalmadı. Sen Kasımpaşı kabadayısı gibi ey Trump ey şu, bu diye bağırırsan bizim ihracat yapan üreticimizin ürünleri elinde kalır. Dış politikada inişli çıkışlı bir politika izlerseniz ortaya böyle bir sonuç çıkar. Biz birçok karara katılmamamıza rağmen iktidar bir ülkeye karşı çıktığında biz onun yanında duruyoruz. Ancak iktida bunun kıymetini bilmiyor. Dış politika A partisine B partisine göre değişmez. Bu durum böyle giderse 2023'ü zor göreceğiz gibi görünüyor. Derhal seçim bir an önce seçim diyorum. O kadar büyük zarar verdiler ki. Yeni gelecek iktidarın yargıyı işler duruma getirmesi, ekonomiyi düzeltmesi, dış politikayı düzeltmesi uzun zaman alacak.

EYT'llerin tek çıkış yolu var

Bu konuyu o kadar meclis gündemine getirip çeşitli varyasyonlarla ürettik ki. Eyt'lilere şunu söylemek istiyorum. Tek bir kurtuluş yolunuz var. O da bu iktidarı değiştirmek. AKP bu yönetim beceriksizliği ile EYT'lileri emekli etmeyecekler.

CHP'li Bayır'dan Erdoğan'a Kaddafi Benzetmesi

İtibar diye diye saraylarda yaşadılar, saraylardan kırk tane araçla birlikte çıktılar. Ben Libya'ya iki defa gittim. Kaddafi yaşarken o da saraylarda yaşıyordu. Libya'yı Kaddafi öldüğünde de gördüm yaşarken de gördüm. Son zamanlarda Kaddafi çadırlarda yaşamak zorunda kalmıştı. Bunların da sonu da öyle olacak.

Tam Kapanma

17'sine kadar kapanmayla birlikte vaka sayısının 5 bine düşürülmesi hedefleniyor. Bu işin sadece kapanmayla mümkün olmayacağını aşılamanın da normal takviminde ilerlemesi gerekiyor. Aşılama planlamaya uygun bir biçimde yapılamıyor. Vaka sayısın 12 günde 25 binden 5 bine düşerse bir mucize olur. Bilim adamları tam bir aşılama olmadan koronadan kurtulamayacağımızı söylüyor.

Etiketler
İzmir Milletvekili Tacettin Bayır