AKP'li belediyeden 'tam kapanma'da 'turizm' etkinliği için 680 bin lira harcama

AKPli Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, idare, kente Azerbaycan, İspanya ve Japonya’dan gelecek 12 kişinin uçak bileti ile konaklama masraflarını da kapsayan proje için 680 bin lira harcayacak.

AKP'li belediyeden 'tam kapanma'da 'turizm' etkinliği için 680 bin lira harcama

İktidar, Türkiye’ye turist çekmek için Covid-19 önlemlerini esneterek aşı takvimini değiştirirken turizme yönelik bir hamle de AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden geldi.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; idare, tanıtım kapsamında kente Azerbaycan, İspanya ve Japonya’dan gelecek 12 kişinin uçak bileti ile beş ya da dört yıldızlı otelde konaklama masraflarını da kapsayan proje için 680 bin TL harcayacak.

İktidarın, darboğazda olan Türkiye ekonomisine, “Can suyu” olacağı düşüncesiyle Covid-19 önlemlerini dahi esnettiği turizm için yerel yönetimler de organizasyonlara başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Turizm ve Tanıtım Etkinlikleri” kapsamında yürütülecek organizasyon hizmeti için 316 bin TL karşılığı bir şirketle anlaştı.

EN AZ DÖRT YILDIZLI OTEL

Projenin amacı, “Kentin ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtımı” şeklinde açıklandı. Proje için 2021 yılı içerisinde gerçekleştirilecek etkinliklerden bazılarının, “Söyleşi, atölye, kongre ve seminer” olacağı bildirildi. Konuklara, “İki kişilik bakır fincan seti, kravat, şal ve menengiç kahvesi” hediye edileceği belirtildi. Etkinliklerde gerçekleştirilecek ikram organizasyonu için de “Tek dilimlik A kalite kutulu baklava, cevizli sucuk, fıstıklı narlı lokum” gibi yiyecekler sıralandı.

Bakü/Antep, İspanya/Antep, Japonya/Antep güzergahlı uçak bileti sipariş edildi. En az 12 kişi olarak öngörülen yurtdışından gelecek heyetin en az dört yıldızlı otelde ağırlanması istendi.

ŞİRKETE 316 BİN TL

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, etkinlik için GAP Organizasyon isimli şirketle anlaştı. Şirketin, belediyeden 316 bin TL alacağı öğrenilirken ihale dosyasında sıralanan tüm işlerin yaklaşık maliyetinin 680 bin TL olarak hesaplandığı belirlendi.

ZORUNLU KARANTİNA

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Alman mevkidaşı Heiko Maas ile Berlin’de yaptığı ortak basın toplantısında yaptığı “Turizm sezonuna güvenli bir şekilde girebilmek ve vatandaşlarımızın güvenliği için bazı tedbirler aldık. Otel ve restoran çalışanları, tur rehberleri, şoförler, havaalanında çalışanlar dahil, turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız” açıklamasının ardından Fransa, Türkiye’den gelenlere karantina uygulanmasını zorunlu hale getirdi. Karantina süresi 10 gün olarak belirlenirken uygulamaya 8 Mayıs Cumartesi gece yarısından itibaren başlanacak. Fransa’nın listeye eklediği diğer ülkeler arasında Bangladeş, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar bulunuyor.

Etiketler
İspanya Azerbaycan Japonya Gaziantep