TDP'li Hüseyin Akgün: 17 günlük yasakta hazinenin kaybı 800 milyon lira

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, tam kapanma ile ilgili konuşarak esnafa destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, Akit TV'de katıldığı yayında tam kapanma ile ilgili konuşarak esnafa destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Tam kapanma uygulanmasının başlaması ile birlikte esnaf kepenk kapadı. Esnafın bu süreçte mağdur olmaması için bir destek paketi açıklanmaması ise eleştiri konusu oldu.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün de bu konuyu gündeme getirerek esnafın süreçte siftah yapamadığını ve hükümetin elle tutulur bir destekle esnafı ayakta tutması gerektiğini söyledi.

Alkol yasağı ile ilgili tartışmalara da değinen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, devletin bu yasaktan dolayı 800 milyon lira zararda olduğunu ifade ederek asıl odaklanılması gereken konunun evine ekmek götüren esnaf ve vatandaşın mutfağı olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“KİŞİLERİN ÖZGÜRLÜK HAKLARINA GİRMEK DOĞRU DEĞİL”

“Alkol yasağı konusunda bizim kişilerin özgürlük haklarına girmemiz doğru olmaz. Dışarıdaki halk kendi insan haklarına müdahale olarak görüyor bu yasağı ve siz bunu sözlü olarak yasaklayamazsınız. Anayasa’da alkol yasağı diye bir şey yok. Ayrıca esnaf kan ağlarken, vatandaşın tenceresi kaynamazken, mutfakta gözle görülür bir yangın varken, enflasyon her ay bir önceki ayı aratırken bu tür gündemlere de hiç gerek olmadığını düşünüyorum.

Son olarak TÜİK, martta yıllık yüzde 16,19 olan tüketici enflasyonunun nisanda yüzde 17,14 seviyesine yükseldiğini açıkladı. Durumun vehameti ortada ve açıklanan enflasyonun yine mutfaktakinden az olduğu kanaatindeyim. Çarşıda, pazarda enflasyon, bu açıklanan rakamın çok daha ötesinde.”

“800 MİLYON LİRA EKONOMİYE CAN SUYU OLSUN”

“Pandemi sürecinin yönetiminde ne yazık ki başarısızlık söz konusu. Biz isterdik ki en başından bu yana planlı ve programlı, akla ve mantığa uygun bir süreç yönetilsin. Ancak maske dağıtmadan başlayan bu sürecin nihayetinde esnafı ve vatandaşları krize getiren bir noktaya geldik.

Kepenkler kapalı, esnaf evine ekmek götüremiyor. Kira, faturalar nasıl ödeniyor kimse düşünmüyor ve bu tam kapanmada somut bir destek, hiçbir hükümet yetkilisi tarafından açıklanmıyor. Millet kaderine terk edilmiş vaziyette ve bu durumdan bir an önce kurtulmamız gerekiyor.

En basiti şu an alkol satışı 17 gün yasaklandığı için hazinenin kaybı 800 milyon lira. 17 gün sonra tekrar alkol satılmaya devam edecek. O zaman bırakın kişisel haklarına girmeyi, alın bu 800 milyon lira vergiyi ekonomiye can suyu olarak dağıtın. Esnafa hibe olarak verin. Bu parayı faizsiz bir şekilde tam kapanmanın zararını karşılamak için dağıtın Türkiye’ye. En azından 17 günü kurtarabilecek bir fırsat ve devletin cebinden 1 kuruş dahi çıkmayacak bir öneri.”

Etiketler
Türkiye