Süleyman Soylu'dan 'alkol satışı yasağı' açıklaması: Dünyanın her yerinde var!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV canlı yayınında Ahmed Arpat ve Funda Görey'in sorularını yanıtladı. Tam kapanma ile ilgili açıklama yapan Soylu, herkesin taviz beklediğini ifade etti. Soylu, genelgede yer alan maddeleri de ayrıntılı olarak açıkladı.

Süleyman Soylu'dan 'alkol satışı yasağı' açıklaması: Dünyanın her yerinde var!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV canlı yayınında Ahmed Arpat ve Funda Görey'in sorularını yanıtladı. Tam kapanma ile ilgili açıklama yapan Soylu, herkesin taviz beklediğini ifade etti.

Soylu'nun 'tam kapanma' ile ilgili açıklamaları şöyle:

Kamu düzeninden hiçbir şekilde taviz verilmeyecek.

Milletimiz, sağlıkçılarımız, güvenlikçilerimiz, esnafımız büyük fedakarlıklar yaptı. Türkiye'yi görünenle değerlendirenler her zaman yanılmışlardır.

Türkiye görünenin çok fazlasıdır. Türkiye bu süreçte ölçerek, biçerek vatandaşlarımızın devletten, hükümetten beklediğini yerine getirerek elinden geleni ortaya koymuştur.

Herkese cevap vermekten yoruldum. Herkes taviz beklediği için akın ediyor, sanıyorlar ki normal bir durum var ama öyle değil. Hepimizin biraz fedakarlık yapması lazım.

Şehirlerarası seyahat edenlerin iyi yanı şu; bu kişiler 17 gün karantinada kalacak, dolayısıyla ben çok önemli bir sorun görmüyorum.

Tam zamanından bir tam kapanma oldu. Vatandaşlarımızdan sadece sabretmelerini istiyoruz.

ALKOL YASAĞI TARTIŞMASI

Geçen dönem de alkol satışı tartışması yapıldı. Geçen hafta cumartesi pazar kısıtlamasından herhangi bir farkı yok. Bütün kısıtlamalarda ne varsa kurallar aynı ama süre uzun. Şunu söylemek gerekir; insanın en temel haklarından biri seyahat hakkıdır biz ondan vazgeçiyoruz, çocuklarımız okullarından vazgeçiyor böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Kurallar aynı, süre uzun. Biraz sabırlı olacağız, dünyanın pek çok yerinde aynı kısıtlamalar var.

Fransa'nın yasaklarını okuyan Soylu, "Kapanma yaklaşık 4 hafta sürüyor, tüm gün sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Paris'te alkol satışları yasak, halka açık yerlerde satışı yasak." maddelerini okuyarak şunları söyledi:

Biz bütün bunları değerlendirerek ne yapıyorlar, nasıl yapıyorlar diyerek tedbir aldık. 18 Kasım'da başladık ve 1-1,5 ay içinde en alt seviyelere indirdik. Şimdi de çok rahat bir şekilde dikkatle çözebileceğimizi düşünüyorum.

Etiketler
Sokağa çıkma yasağı NTV Süleyman Soylu