CHP'li Torun'dan 'yurt dışına toplu kaçış' skandalına tepki: Siyasi ayak ortaya çıkarılmalı

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP, Yeşilyurt Belediyesi’nde ortaya çıkan ve daha birçok belediyede yaşandığı belirtilen “yurt dışına toplu kaçış” skandalına tepki gösterdi.

CHP'li Torun'dan 'yurt dışına toplu kaçış' skandalına tepki: Siyasi ayak ortaya çıkarılmalı

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP, Yeşilyurt Belediyesi’nde ortaya çıkan ve daha birçok belediyede yaşandığı belirtilen “yurt dışına toplu kaçış” skandalıyla ilgili TBMM’de komisyon kurularak, olayın araştırılmasını istedi.

Torun yaptığı yazılı açıklamada, şunları belirtti:

“Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nden hizmet pasaportu alarak Almanya’ya gönderilen 45 kişiden 43’ünün geri dönmediği ortaya çıktı. Bu gelişmenin ardından Adalet ve Kalkınma Partili pek çok belediyede benzer olayların yaşandığı iddiaları gündeme geldi. Elazığ Akçakiraz Belediye Başkanı, 2019’da hizmet damgalı pasaport verdikleri 20 kişinin Almanya’ya gönderildiğini bunlardan sadece üçünün geri döndüğünü kendi ağzıyla açıkladı. Yine Elazığ Arıcak ve Baskil belediyeleri ile Ordu Korgan belediyesindeki benzer iddialar için de soruşturma başlatıldı. Bize gelen bilgilere göre skandal bu belediyelerle sınırlı değil. Onlarca belediyenin aracılık etmesiyle, yüzlerce kişinin yurt dışına kaçtığı iddiaları bize ulaşıyor.

''SİYASİ AYAK ORTAYA ÇIKARILMALI''

İktidarın, iddialar karşısında attığı adımların kamuoyunu tatmin etmediği açıktır. Artık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş olan bu akıl almaz kaçışlar konusunda siyaset kurumu devreye girmelidir. TBMM’nin olaya el koyması ve iddiaların milletin gözü önünde şeffaf bir şekilde incelenmesi parlamentonun görevidir. Bu yasa dışı faaliyetlerin tüm sorumlularıyla birlikte siyasi ayağı da ortaya çıkarılmalıdır. Bu kapsamda hazırladığımız araştırma önergesinde, tüm siyasi partilerin katılımıyla Meclis’te bir komisyon kurulmasını talep ediyoruz.

''KAFALARINI KUMA GÖMEMEZLER''

Yaşanan bu skandalda iktidarın sorumluluğu vardır ve bu sorumluluktan kaçamaz. Böyle bir skandal CHP’li belediyelerde yaşansa kıyameti koparacak olanlar, şimdi kafasını kuma gömerek milletimizi kandıramaz. Orta yerde duran gerçek şudur: Yüzlerce kişi Erdoğan’ın yönettiği ülkeden Erdoğan’ın belediyeleri aracılığıyla kaçmıştır. ‘Avrupa bizi kıskanıyor’, ‘Ekonomi şahlandı’ diyerek ortada gezenlerin belediyeleri, Avrupa’ya insan kaçırır hale gelmiştir. İktidar belediyelerinin yıldızı hizmette değil, insan kaçakçılığında parlamıştır.”

CHP İNCELEME BAŞLATTI

Torun, iddialarla ilgili parti içinde kapsamlı inceleme başlattıklarını belirterek, “Ülkenin dört bir tarafından, örgütlerimizden, belediye meclis üyelerimizden iktidar belediyelerinde yaşananlarla ilgili iddialar bize ulaşıyor, biz de bunları detaylı olarak inceliyoruz. Halka hizmeti, insan kaçakçılığı olarak gören bu zihniyetin tüm foyasını meydana çıkaracağız. Bu skandalının peşini asla bırakmayacağız” dedi.

(ANKA)

Etiketler
Seyit Torun