Meclis'te 23 Nisan Özel Oturumu yapılacak

TBMM bu hafta açılışının 101. yıl dönümünü kutlayacak. TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan’da özel gündemle toplanacak.

Meclis'te 23 Nisan Özel Oturumu yapılacak

TBMM bu hafta açılışının 101. yıl dönümünü kutlayacak. TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan’da özel gündemle toplanacak. TBMM’nin açılışının 101. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 23 Nisan Cuma günü sabah Meclis yerleşkesindeki Atatürk Anıtı’nda tören gerçekleştirilecek. Ardından TBMM Genel Kurulu’nda 23 Nisan Özel Oturumu yapılacak.

Genel Kurul mesaisine yarın başlayacak. ve Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek. Teklifin getirdiği düzenlemeler şöyle:

Kadastro teknik hizmetlerinden tescile tabi olmayan aplikasyon, yer gösterme ve plan örneği işlemlerinin yapım ve kontrolü, tescile tabi olan cins değişikliği, arzi irtifak hakkı tesisi veya terkini, birleştirme ve muhdesatın terkini işlemlerinin yapım sorumluluğu ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce belirlenecek kadastro teknik hizmetleri niteliğindeki diğer işler, lisanslı harita kadastro mühendislik bürolarınca yerine getirilecek.

Lisans belgesi almak için gerekli olan 5 yıl deneyim şartı, 10 yıla çıkarılacak, belge sahibi olabilmenin özel şartlarından olan sınav şartı kaldırılacak. Lisanslı harita ve kadastro mühendisleri, faaliyetlerini yürüttükleri süre içinde serbest harita ve kadastro mühendisliği ve müşavirliği de yapabilecek.

Etiketler
TBMM