AKP'den CHP'ye geçmişti! Bakana tepki gösterince başına gelmeyen kalmadı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye konuşmasında CHP'liler hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle tepki gösteren Hacı Kadir Demir'e 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ve 5 bin 300 lira para cezası verildi.

AKP'den CHP'ye geçmişti! Bakana tepki gösterince başına gelmeyen kalmadı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin avukatı Zafer Şahin’in Pakdemirli hakkında yorum yapan 58 kişi ve Hacı Kadir Demir hakkında Taşova Asliye Ceza Mahkemesi’ne açtığı “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” davası sonuçlandı.

Cumhuriyet gazetesinden Mehmet Menekşe'nin haberine göre; Pakdemirli, açıkhava miting konuşmasında 27 terör örgütü PKK üyesini İzmir Belediyesi’ne yerleştirildiği, CHP’ye oy verenlerin PKK’lı olduğu yönündeki tepki çeken konuşmasına Hacı Kadir Demir “Bakanım ben 18 ay askerlik yaptım, CHP’ye oy vermek PKK’lı olmaksa ben de PKK’lıyım” diye tepki göstermişti. Bakan Pakdemirli konuşmasının devamında “Bu adilere cevabı sandıkta verecek misiniz?” sözleri kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Yargılama sonunda Demir’e 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ve 5 bin 300 TL para cezası verildi. 10 yıl AKP üyesi olan Hacı Kadir Demir yaşananlardan sonra CHP’ye geçti.

‘BU NASIL ADALET?’

Hakkında verilen cezaya tepki gösteren Hacı Kadir Demir, “Taşova Savcılığı ifademi alıp takipsizlik kararı vermişti. Şimdi elime bir mahkeme kararı geldi. Ben bakana küfür etmedim, olumsuz kelime konuşmadım, hakaret etmedim. Medya aracılığı ile FETÖ’cü yazmışım. Ben karakoldaki ifademde dedim ki Facebook hesabım çalındı, o tarihlerde kullanmıyordum. Görünen fotoğraf bana ait ama sosyal medya hesabım başkalarının eline geçmiş. Savcılığa bu şekilde dilekçe verdim. Ancak benim ifadem, verdiğim dilekçem göz önüne alınmadan 8 ay kesinleşmiş hapis ve 5 bin 300 lira para cezası aldım. Bana bu ceza niçin verildi? Ben vatana ihanet etmedim? Taşova’daki FETÖ’nün arsalarını satıp da dolaylı yollardan zimmetime geçirmedim. Bu bana kesilen ceza neyin cezası? Sayın Tarım Bakanı ‘Bu adiler’ diye bütün CHP’lilere hakaret etti. O ceza almıyor da ben tepki amaçlı söylediğim söze hem hapis hem de para cezası veriliyor. Bu nasıl hukuk, bu nasıl adalet?” ifadelerini kullandı.

AKP'den CHP'ye geçmişti! Bakana tepki gösterince başına gelmeyen kalmadı - Resim : 1

Etiketler
Hapis cezası Para