AKP'de '128 milyar dolar' krizi: Nurettin Canikli, Erdoğan'ı böyle yalanladı!

CHP'nin Merkez Bankası'nda rezervlerin azalmasına dikkat çekmek için sorduğu "128 milyar dolar nerede?" sorusu Türkiye'nin gündemine oturdu. AKP Genel Başkan yardımcısı Nurettin Canikli konuyla ilgili yaptığı açıklamada Erdoğan'ı yalanladı.

GERÇEK GÜNDEM - CHP'nin Merkez Bankası'nda rezervlerin azalmasına dikkat çekmek için sorduğu "128 milyar dolar nerede?" sorusu Türkiye'nin gündemine oturdu. AKP Genel Başkan yardımcısı Nurettin Canikli konuyla ilgili yaptığı açıklamada Erdoğan'ı yalanladı.

Akşam saatlerinde bir açıklama yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, 128 milyar doların 36 milyar doları ile altın ithal edildiğini ifade etti. Canikli "Özel sektör, 43 milyar dolarlık yurtdışına olan döviz borcunu ödemiş. Yabancı portföy yatırımcı 12 milyar dolar satın alarak yurt dışına çıkarmıştır." dedi.

Canikli'nin bu sözleri AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce 128 milyar dolar ile ilgili yaptığı iki farklı açıklamayı akıllara getirdi. Erdoğan, 24 Şubat 2021'de yaptığı açıklamada "128 milyar doları salgında kullandık" diyerek paranın oraya harcandığını ifade etmişti.

10 MART: REZERV KAYBIMIZ YOK

Erdoğan, partisi AKP’nin TBMM grup toplantısındaki konuşmasında aynı konuya tekrar değindi. “CHP zihniyeti mensupları, yoğun tweet yarışındalar” diyen Erdoğan, “Yatıyorlar, kalkıyorlar ‘Damat da damat.’ Damat kadar taş düşsün başınıza” ifadesini kullandı. Erdoğan şunları dedi:

Şurada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığı dönemden beri Sayın Berat Bey'in attığı adımları CHP döneminde görmek mümkün mü? Tutturmuşlar şu kadar para nerede? Bu para Merkez Bankası'nda. Kaybolan bir şey yok. Kayıp varsa bunlar sizdedi. 135 milyar dolara kadar döviz rezervimiz çıktı. Şu anda da yine döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı.

İşte Erdoğan'ın 128 milyar dolarla ilgili daha önce yaptığı iki farklı açıklama

Etiketler
128 milyar dolar Ordu Ekmek Merkez Bankası Nurettin Canikli