Mudanya'da '128 milyar dolar nerede?' afişleri, söküldüğü yere yeniden asıldı

CHP Mudanya İlçe Başkanlığı'nın astığı ve bir gece yarısı operasyonuyla sökülen '128 milyar dolar nerede?' afişleri aynı yerine yeniden asıldı.

Mudanya'da '128 milyar dolar nerede?' afişleri, söküldüğü yere yeniden asıldı

CHP Mudanya İlçe Başkanlığı'nın astığı, bir gece yarısı operasyonuyla sökülen ve hakkında Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle soruşturma başlatılan '128 milyar dolar nerede?' afişleri aynı yerine yeniden asıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Yüksel Özkan, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ve beraberindeki CHP'liler, afişleri tekrar asarak basın açıklaması yaptılar.

''ELLERİNE AÇIM, İŞSİZİN YAZIP İNTİHAR EDEN VATANDAŞIN HAKKI VAR''

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya ilçesinden kaldırılan afişleri hatırlatarak, aynı afişi tekrar astıklarını söyledi.

Kayışoğlu, bu afişlerin önemini ''Bu 128 milyar dolarda Adana’da çocuklarını ısıtmak için saç kurutma makinasını açıp intihar eden annenin hakkı var. Kocaeli’nde çocuğa pantolon alamadığı için intihar eden, yine ellerine ‘Açım, işsizim’ yazıp intihar eden vatandaşın, çöpten ekmek toplayan vatandaşı hakkı var'' ifadeleri ile açıkladı.

''BİRİLERİ BUNDAN RAHATSIZLIK DURUYOR''

Basın açıklamasını yapan CHP İl Başkanı İsmet Karaca, birilerinin sorulardan raharsız olduğunu belirterek, ''İndirilen afişimizi tekrar astık. Uzun zamandır tüm CHP kadroları soru soruyor, 128 milyar dolar nerede? Bu ülkede pazardan atılan sebzeyle geçimini sağlayan insanlar varken, kısa çalışma ödeneği vermez duruma düşmüşken, tüyü bitmemiş yetimin hakkını hesabını sormak bizlerin en birinci görevi. Biz 128 milyar dolara nerede dedikçe yetkililer rahatsızlık duyuyorlar. Biz soruları sorduk, birileri bundan rahatsızlık duruyor'' ifadelerini kullandı.

''SAYELERİNDE BÜTÜN TÜRKİYE GÖRDÜ''

''CHP'li belediyelerin afişlerle ilgisi yok'' diyen Karaca, ''Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu örgütlere talimat gönderdi. Ben de gelen talimatı ilçe başkanlıklarına gönderdim. Bursanın tamamında billboardlara çıkacağız. Aynı billdboardı yasa gereğiyle, parasını veren herkes kullanıyor. AKP de kullandı. İlçe başkanımız başvursunu yaptı makbuzu var. 1 hafta bizim. Cuma akşam saatlerinde billboardlara çıkan afiş, AKP Mudanya ilçe başkanının şikayetiyle jet hızıyla sökülüyor. Bu afiş kalsaydı birkaç bin yurttaşımız görecekti ama sayelerinde bütün Türkiye gördü. Dünya gündemine girdi. 128 milyar dolar nerede?'' diye konuştu.

AKP İLÇE BAŞKANI ŞİKAYET ETMİŞ

CHP İl Başkanı sözlerine şöyle devam etti: ''Afiş söküldükten kısa bir süre sonra ilçe başkanlarımız, Bursa'da bulunan 4 milletvekilimiz ve hukukçu arkadaşlarımızla ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittik. Afiş indirme kararının örneğinin verilmesini istedik. Kolluk güçleri yapacakları bir şey olmadığını belirterek Savcılığa gitmemimizi istedi. Savcıya ulaşamadık. Dört milletvekili, il başkanı, ilçe başkanları, nöbetçi savcıya ulaşamıyoruz. Adliyeye gittik. Mudanyada Adliyesi kapalı. Gece boyunca savcıya ulaşamadık. Ertesi gün gittik gördük ki, Mudanya AKP ilçe başkanı şikayet etmiş. AKP ilçe başkanı Covid-19 pozitif olmuş. Allah şifa versin. Eğer Covid19 iken sokağa çıktıysa, hakkında işlem yapılması gerekiyor. Eğer kendi savcıya gitmediyse, nasıl şikayet etti.

Biz zorbalık peşinde değiliz. Bu ülke bizim. Kanunlara aykırı işlerin arayışı içinde de değiliz. Biz demokratik haklarımızı arıyoruz. Bunu Türkiye'ye göstermek istiyoruz. 128 milyar dolar nerede? Bunu kim buharlaştırdı. Tekrar kaldırılırsa itirazımızı yine yapacağız. Parası ödendi, bir hafta bu billboard bizim.''

Etiketler
Operasyon Mudanya