AKP'li vekil, 'Milletin a...na koyacağız' diyen Mehmet Cengiz'i böyle savundu

AKP Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, AKP döneminde aldığı ihalelerle zenginleşen ve hafızlara 'Milletin a...na koyacağız' sözleri ile kazınan Mehmet Cengiz'i savundu.

AKP'li vekil, 'Milletin a...na koyacağız' diyen Mehmet Cengiz'i böyle savundu

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantıda AKP Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, tutanaklara geçen konuşmasında orman alanlarındaki madencilik faaliyetlerini destekledi. CHP’li vekiller ise açıklamalara tepki gösterdi.

ÖNCE MADEN FAALİYETLERİNİ SAVUNDU

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; orman alanlarıyla ilgili tartışmada söz alan AKP Gümüşhane Milletvekilli Cihan Pektaş, ''Maden çıkarmayacaksak, ithal mi yapacağız, ne yapacağız yani? Şu anda biz hâlâ daha alüminyum ithal eden bir ülkeyiz, biz daha hâlâ bakır ithal eden bir ülkeyiz, altın ithal eden bir ülkeyiz. Yani, kendi altınımızı, kendi bakırımızı, kendi alüminyumumuzu çıkarmasak ne yapacağız'' dedi.

SONRA MEHMET CENGİZ'İ...

İYİ Parti Mersin Milletvekilli Behiç Çelik, Konya Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası ve Oymapınar Barajı’nın AKP'li yıllarda aldığı kamu ihaleleri ile zenginleşen ve hafızlara 'Milletin a...na koyacağız' sözleri ile kazınan Mehmet Cengiz’e verilmesini hatırlattı.

Çelik’in sözleri sonrası Pektaş, ''Kusura bakmayın da yani alan adam da oraya yatırım yapıyor herhâlde, oraya şey yapmıyor'' ifadelerini kullandı.

PEKTAŞ'A SERT TEPKİ

Pektaş’ın konuşmasına tepki gösteren CHP’li Bakan, ''Cihan Bey, burası İklim Krizi Komisyonu, Enerji Komisyonu değil. Yanlış komisyondasınız. Maden doğaya düşman bir faaliyettir. Oradaki madeni savunacaksanız yanlış komisyondasınız'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
Gümüşhane Milletvekili Mehmet Cengiz