Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu'ndan videolu 8 Mart mesajı: Kahroluyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla videolu bir mesaj paylaştı.

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla videolu bir mesaj paylaştı.

Selvi Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajı için çekilen videoda kadınlara yönelik şiddete dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Yarın Emekçi Kadınlar Günü'nü hep beraber kutlayacağız. Ne diyeceğim artık bilemiyorum. Herkes bir şeyler söyleyecek... Ama bu kadar kadına şiddetin olduğu bir dönemde pek bir gönül rahatlığıyla onu da kutlayamayacağız gibime geliyor. Tabiki burada herkesin el ele vermesi lazım. Bunun için çalışan insanlar var kadın- erkek. İstanbul Sözleşmesi gibi bir sözleşmemizde var. Sanki bundan biraz geri adım atılıyormuş gibi zaman zaman öyle bir algı da oluşuyor. Üzülüyoruz tabi kahroluyoruz."

Öte yandan Kılıçdaroğlu da mesajında, "Kadına yönelik şiddeti hep birlikte kınıyoruz. Gereğini yapıyor muyuz? Bu konuda endişelerim var. Artık bu utancı üzerimizden atmak zorundayız. Birlikte kadın erkek mücadele ederek. Hak mücadelesi, adalet mücadelesi vererek. Birlikte yapacağız. Sözüm söz bu şiddeti sonlandıracağız. Türkiye'yi bu ayıptan kurtaracağız. Kadınların bu anlamda günü kutlu olsun. Onları yürekten kutluyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun "8 Mart'ı kutlamak yerine gördüklerimizle kahroluyoruz. Bu ayıba son vereceğiz! Sözümüz söz!" mesajıyla paylaştığı video şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu'ndan videolu 8 Mart mesajı: Kahroluyoruz - Resim : 1

Etiketler
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Selvi Kılıçdaroğlu Kemal Kılıçdaroğlu