Hukukçu Turgut Kazan'dan Soylu'ya: 6551 sayılı yasayı okursanız, o fotoğrafların hikayesini anlarsınız

Eski İstanbul Barosu Başkanı Avukat Turgut Kazan, 13 kişinin öldüğü Gara operasyonu sonrası HDP'li vekilleri suçlayıp Kandil'de çekilmiş fotoğraflarını gösteren İçişleri Bakanı Soylu'ya çağrı yaptı.

Hukukçu Turgut Kazan'dan Soylu'ya: 6551 sayılı yasayı okursanız, o fotoğrafların hikayesini anlarsınız

Eski İstanbul Barosu Başkanı Avukat Turgut Kazan, 13 kişinin öldüğü Gara operasyonu sonrası HDP'li vekilleri suçlayıp Kandil'de çekilmiş fotoğraflarını gösteren İçişleri Bakanı Soylu'ya çağrı yaptı: "GARA eleştirilerini susturmak için, fotoğraf göstererek suçlama üretenleri uyarıyorum. Eğer, 6551 sayılı yasayı açıp okursanız, o fotoğrafların hikayesini de kolayca anlarsınız. Görevlendirilenler sorumlu tutulursa, görevlendirilenler haydi/haydi sorumlu olur. Hatırlatıyorum."

12'si Türk vatandaşı 13 kişinin öldürüldüğü Gara operasyonunun ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun çözüm süreci döneminde Kandil'de çekilmiş fotoğraflarıyla Eş Genel Başkan Pervin Buldan ve diğer HDP'li vekilleri hedef göstermesine ilişkin tartışmalar sürüyor. Eski İstanbul Barosu Başkanı Avukat Turgut Kazan da Soylu ve hükümet yetkililerine çarpıcı bir uyarı yaptı.

Kazan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çözüm süreci sırasında çıkarılan yasaları hatırlattı ve şunları söyledi:

'GÖRÜŞMELERE HÜKÜMET KARAR VERİR'

“GARA eleştirilerini susturmak için, fotoğraf göstererek suçlama üretenleri uyarıyorum. Eğer, 6551 sayılı yasayı açıp okursanız, o fotoğrafların hikayesini de kolayca anlarsınız.

Bakın, 2. maddede ‘yurt içindeki dışındaki kişilerle’ yani ÖCALAN’la/KANDİLDEKİLERLE ‘görüşülmesine ve görüşmeyi gerçekleştirecek kişilerin görevlendirilmesine’ HÜKÜMETİN KARAR VERECEĞİ belirtiliyor.

Sonra 4. maddede, 2. madde kapsamındaki görevleri yapanların, yani KİMİNLE/KİMİN görüşeceğini belirleyenlerle, görüşmeyi gerçekleştirenlerin “BU GÖREVLERİ NEDENİYLE HUKUKİ, İDARİ ve CEZAİ sorumluluğu doğmaz” deniliyor.

Gerekçeyi, tutanakları okursanız, kimlerin neler söylediğini öğrenmiş olursunuz. Evet, madem ki yasa var, uymamız gerekir. Bu durum pandemideki ayrımcı kongre buluşmalarına benzemez. Görevlendirilenler sorumlu tutulursa, görevlendirilenler haydi/haydi sorumlu olur. Hatırlatıyorum."

Hukukçu Turgut Kazan'dan Soylu'ya: 6551 sayılı yasayı okursanız, o fotoğrafların hikayesini anlarsınız - Resim : 1

Soylu'nun açıklamalarının ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Twitter hesabından yanıt vermiş, "İçişleri Bakanının dün akşam katıldığı programda gösterdiği resimlerin tamamı çözüm sürecinde Erdoğan'ın bilgisi ve onayı ile gittiğimiz Kandil fotoğraflarıdır" demişti.

Etiketler
Ağrı HDP Kandil Operasyon