AKP'li Özlem Zengin'den 'çıplak arama' iddialarıyla ilgili yeni açıklama

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, basın toplantısı düzenledi.

AKP'li Özlem Zengin'den 'çıplak arama' iddialarıyla ilgili yeni açıklama

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, basın toplantısı düzenledi.

“Suç duyurusu olaydan hemen sonra olur, bir kadını çıplak arayacaksın, bu kadın buna eğer maruz kalıyorsa dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez" sözleriyle gündeme oturan AKP'li Zengin, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Zengin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Ben arama mevzuatımızı gayet iyi biliyorum. Uşak'ta böyle bir arama yok demek nasıl bu aşamaya gelebilir.

Görüyorum bazı mekanlarda yapılan konuşmaları, bize söylenen şeyleri, "siyasal islamın karanlık yüzü..." ne siyasal islamı biliyorlar, ne bizi biliyorlar. Hala bir öfke kusumu var. Türkiye değişti ama maalesef onlar değişemiyor kafaları değişemiyor.

Sonuç olarak bugüne kadar benim bütün hayatım, benimle aynı fikirde olsun ya da olmasın kadınların haklarını savunarak geçti.

Ben o gün "bana siz saldırırken beni hedef gösterirken Türkiye'den ulaşılamayan hesaplar üzerinden beni hedef gösterirken neredesiniz" diye o gün de söyledim. Bu manada ben Tokat'a, Tokatlılara, kadınlara destek veren siyaseti önemseyen tüm insanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu konuyla ilgili olarak o iğrenç tweeti atan kişinin de bir avukat olması hazindir. Ben şikayetçi oldum. Bu konuyla ilgili olarak da zaten olması gerekenler yapılacaktır.

Benim Uşak'la alakalı söylediğim itirazlar üzerine, küresel anlamda ne kadar yanlış varsa bana yüklemeye çalışanlara şunu söylüyorum, lütfen terörün bir parçası olmayın. Bu olay FETÖ'nün çok iyi planladığı ve uygulayıcılarına teşekkür ettiği planlı bir saldırıdır. Bu saldırının hedefi benim, ben. Benim üzerimden saldırarak bunu yapmaya çalıştılar.

Ben herkesi gerçekleri görmeye ve kadın konusunda da birleşmeye davet ediyorum. Ben Türkiye'de kadın meselesinde çok öncü işlere imza atmış birisiyim.

Ben genelleme yapmıyorum, münhasır bir hadiseden bahsediyorum. Toptan yoktur demiyorum. O ifade bana seslenen insanlara bir cevaptır. O kadının söyledikleri için o kadına verilmiş bir cevaptır. "İffet, namus" hayatımda söylemediğim kelimelerdir. Ahlak kelimesini kullanmak mıdır yani problem olan.

Söylediğim ifadeler Uşak içindir, bir terör örgütünün kampanyası içindir, bir kadın içindir ve hiç olmayan bir olay içindir. Ben niye hedefim? Ak Parili Grup Başkanvekiliyim ve bu iddiayı ortaya koyan kadınlar da başörtülü. Böyle bir çatışma yaratmak için beni hedef seçtikleri kanaatindeyim.

Tehditler aldım, 50 tane davam oldu. Bunda da siyasetçilerin payı vardır.

Etiketler
Özlem Zengin