Destici'nin Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etme sebebi günler sonra ortaya çıktı

Cumhur İttifakı’na destek veren Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Destici ile Kılıçdaroğlu arasındaki konuşmaların detayı 3 gün sonra ortaya çıktı.

Destici'nin Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etme sebebi günler sonra ortaya çıktı

Cumhur İttifakı’na destek veren Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

"Yeni Anayasa" temasları kapsamında İYİ Parti'den sonra CHP Genel Merkezi’ne giden Mustafa Destici’nin CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ayrıntılarını Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet kaleme aldı.

Mehmet Acet, bugünkü “Mustafa Destici ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmeden ilginç diyaloglar” başlıklı yazısında, “Öğrendiğime göre Destici, Kılıçdaroğlu’na yeni anayasa için destek aramak üzere gitmiş” ifadelerini kullandı.

“Görüşmede Erdoğan’ın çağrısında herhangi bir dayatma olmadığı, kendilerinin de bu çalışmalara bir şans vermesi gerektiği yönündeki görüşünü, Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere anlatmış” diyen Acet şunları yazdı:

“BBP Genel Başkanı’nın bu çabasına CHP’nin verdiği yanıtı, daha önceki tecrübelerden yola çıkarak herkes tahmin edebilir.

2011’de kurulan komisyon, 60 maddede uzlaşma sağlamıştı.

Sonra dağıldı ama hiç olmazsa bu uzlaşılan maddeleri Meclis’ten geçirelim yönünde yapılan çağrılara CHP yönetiminden olumlu yönde bir destek gelmedi.

1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra kurulan komisyonun dağılması da, CHP’nin parlamenter sistem dışında başka hiçbir modeli tartışmayız diyerek kestirip atması sonucu olmuştu.”

Etiketler
Yeni anayasa tartışmaları Kemal Kılıçdaroğlu Büyük Birlik Partisi Cumhur İttifakı