Erdoğan ile Devlet Bahçeli anlaştı: Anayasa için bilim kurulu oluşturuluyor

Yeni anayasa için akademisyenlerden oluşacak çalışma ekibini Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Yavuz Atar kuracak. AKP ve MHP'nin yetkilendireceği iki isim de yer alacak.

Erdoğan ile Devlet Bahçeli anlaştı: Anayasa için bilim kurulu oluşturuluyor

Anayasa çalışmaları için AKP ve MHP anlaştı. Geçen hafta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir telefon görüşmesi yaparak anayasa çalışmaları için bilim kurulu oluşturulmasını kararlaştırdı.

Akşam gazetesinden Yelda Gökdağ'ın haberine göre, akademisyenlerden oluşan bir kurulun teşekkül etmesi için görüşme trafiği başladı.

Yeni anayasa çalışması için kurulacak ekibi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Yavuz Atar oluşturacak ve akademisyenler yeni anayasayı birlikte çalışarak çıkaracak. Kurulda anayasa profesörleri yer alacak.

Kurulda AKP ve MHP'nin yetkilendirdiği iki isim de olacak. Bu iki isim kendi partilerine bilgilendirmede bulunacak.

Hedef anayasa çalışmasının başladığı tarihten itibaren 2 yıl içinde tüm çalışmaları tamamlamak.

HEDEF GENİŞ KATILIM

Bu sürede hazırlanan taslak metin hem muhalefete hem de STK'ların görüşüne sunulacak. Anayasaya son şekli tüm istişare ve son rötuşlardan sonra verilecek. Ardından yeni anayasa teklifi Meclis'in gündemine gelecek. Son aşama ise halk oylaması olacak.

Etiketler
Yeni anayasa tartışmaları Bilim Kurulu Devlet Bahçeli Akademisyen