İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nden Enis Berberoğlu'nun fezleke itirazı hakkında karar

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Kadri Enis Berberoğlu'nun avukatlarının, mahkemece hazırlanan fezlekenin iade edilmesi ve yeni fezleke hazırlanması talebini reddetti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nden Enis Berberoğlu'nun fezleke itirazı hakkında karar

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, Anayasa Mahkemesi’nin ikinci kez verdiği karara uyarak hakkında yeniden ve daha ağır ceza talep edilerek hazırlanan fezlekeye yaptığı itiraz, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "fezlekede düzeltilecek bir husus olmadığı" gerekçesiyle reddedildi.

Anayasa Mahkemesi tarafından CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında daha önce verilen ihlal kararının uygulanmaması sebebiyle yapılan ikinci başvuruda yeniden hak ihlali kararı vermiş, kararı değerlendiren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de hak ihlali kararına uyarak hükmün bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasına hükmetmişti. Mahkeme aynı zamanda, Berberoğlu'nun milletvekili olması nedeniyle yasama dokunulmazlığı kaldırılana kadar yargılamanın durdurulmasını kararlaştırmıştı.

Kararın ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Berberoğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlanarak, TBMM'ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığı’na gönderilmiş, Berberoğlu’nun avukatları Yiğit Acar ve Murat Ergün fezlekeye itiraz dilekçesi sunmuştu.

Mahkeme, fezlekeye itirazı değerlendirdi ve "fezlekede düzeltilecek bir husus olmadığı" gerekçesiyle, itirazın oy birliğiyle reddine karar verdi. (ANKA)

Etiketler
Enis Berberoğlu Mahkeme