Kılıçdaroğlu: Bu konuda çok kararlıyım, azimliyim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çiğli Tramvayı Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Kılıçdaroğlu: Bu konuda çok kararlıyım, azimliyim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çiğli Tramvayı Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Törende yaptığı konuşmada 'dostlarımızla birlikte iktidara geleceğiz' sözünü tekrarlayan Kılıçdaroğlu," Martın sonu bahar dedik, bahar oldu. Ama bütün Türkiye'ye getireceğiz martın sonunu. Bütün Türkiye'ye huzuru, birlikteliği getireceğiz. Bu konuda çok kararlıyım, azimliyim" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Martın sonu bahar dedik, bahar oldu. Ama bütün Türkiye'ye getireceğiz martın sonunu. Bütün Türkiye'ye huzuru, birlikteliği getireceğiz. Bu konuda çok kararlıyım, azimliyim. Hiçbir güç beni inandığım yoldan döndüremeyecektir. Halkla birlikte bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Kaygıyı, tasayı uzaklaştıracağız.

Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bütün uluslararası arenalarda güçlü kılacağız

Buca metrosu için İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk borçlanmayı yüzde 3 ile yaptı, olağanüstü bir rakam. Türkiye Cumhuriyeti'nin ödediği faizin yarısı kadar bir faiz. Bizim belediyelerimizin uluslararası alanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti hazinesinden daha iyi ve daha güvenilir olduğunu gösteriyor. İnşallah iktidara geldiğimizde, dostlarımızla birlikte iktidara geldiğimizde Türkiye'nin talihini değiştireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bütün uluslararası arenalarda güçlü kılacağız.

İhalesi 15 Şubat'ta yapılacak, her zaman olduğu gibi saydam olacak. Bizim belediyelerde bütün ihaleler şeffaf, herkes görüyor. CHP'li belediyeler tıkır tıkır çalışıyor, bütün işlerini yapıyorlar.

Her büyük kentin ulaşım sorunu var, ama belediye başkanlarının görevi de ulaşım sorununu çözmektir. Halka hesap vermeyen bir belediye başkanı sorunlu bir belediye başkanıdır. Biz Türkiye'de yeni bir siyaset anlayışını hayata geçirmeye çalışıyoruz. Harcadığı her kuruşun hesabını veren bir siyaset anlayışı. Belediyelerimizde bunu başlattık, inşallah iktidarda da bunu yapacağız. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Hizmeti kendi halkımıza yapacağız. 19 yılın sonunda Londra'daki bir avuç tefeciye dünyanın faizini ödüyorlar.

Kılıçdaroğlu: Bizim belediye başkanlarımıza zorluk, engel çıkarmayın

Biz siyaseti halk için yaparız, siyaseti zenginleştirme aracı olarak görmeyiz. Bizim onlarla siyahla beyaz kadar farkımız vardır.

Bizim belediye başkanlarımıza zorluk, engel çıkarmayın. Onlar yasal olarak halka hizmet etmek için ellerinden gelen her türlü çabayı gösteriyorlar. Engel çıkarıyorlar, sanıyorlar ki hizmet yapılmasını engelleyecekler. Hiçbir koşulda CHP'nin hizmet götürmesini engelleyemezsiniz. Bunu engelleme gücünüz de kapasiteniz de yoktur sizin. Erdoğan'a sesleniyorum, Konak'ta kahvecilere nakdi yardım etmek için belediye karar getiriyor, AK Partililer karşı çıkıyor. Neden kahvecilere yardım yapılmasına karşı çıktı AK Partililer? Bizim çalışmalarımıza tahammül edemiyorlar.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu