Erdoğan'dan Boğaziçi göndermesi: Bu ülkenin üniversitesi olduklarını anlayacaklar

YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı'na katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi eylemleri hakkında bu kez doğrudan konuşmadan konuya bir gönderme yaparak değindi. Erdoğan, "Onlar da adım adım bu ülkenin üniversitesi olduklarını anlayacaklar" dedi

Erdoğan'dan Boğaziçi göndermesi: Bu ülkenin üniversitesi olduklarını anlayacaklar

YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı'na katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi eylemleri hakkında bu kez doğrudan konuşmadan konuya bir gönderme yaparak değindi. Erdoğan, "Onlar da adım adım bu ülkenin üniversitesi olduklarını anlayacaklar" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Konuşmasında, “Hala eski Türkiye'nin alışkanlıklarıyla devletten ve toplumdan kopuk bir şekilde inşa ettikleri hükümranlık alanlarını korumanın peşinde olanlar yok değil” diyen Erdoğan, “Onlar da adım adım bu ülkenin üniversitesi olduklarını, bu millete hizmet etmekle mükellef olduklarını anlayacaklar. Kendi kişisel ve zümrevi çıkarlarını demokrasi ve özgürlük maskesi altında pazarlayanların gerçek yüzlerini ortaya dökmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Üniversitelerimizin 2020-2021 akademik yılının açılışında müjdesini verdiğim YÖK Anadolu Projesi'nin hayata geçirilmesinden memnuniyet duyuyorum. Emeği geçenlere özellikle teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz 18 yılda altyapıya ve insan kaynağına yaptığımız yatırımlarla Türk yükseköğretimi ileri bir seviyede bulunuyor. Üniversite sayımız 207'ye, öğrenci sayımız ise 8 milyon 400 bine yükseldi. Bu sayıyla ülkemiz Avrupa'da ilk sıraya çıktı. Daha önce yüzde 42 olan kız öğrencilerimizin oranı yüzde 49'a yükseldi. Öğretim üyesi sayımız da 180 bin düzeyine ulaştı. Kadın akademisyenlerimizin oranı yüzde 45 civarındadır. Yükseköğrenim bütçemiz 36 milyar liraya çıktı.

Kalite odaklı yapısal dönüşümler de gerçekleşti. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi temel amacımız eğitim kurumlarının kalite odaklı faaliyetler yürütmesi, bilimsel alanların desteklenmesidir. Ar-ge ve inovasyonu teşvik eden bir iklimin oluşturulmasını, tematik alanlarda ihtisaslaşmayı hedefliyoruz. Üniversitelerimizin ulusal ve uluslararası düzeyde rekabetçi olması için yeni projeler üzerinde çalışıyoruz.

Üniversitelerimiz farklı değerler üreterek birbirinin kopyası olmaktan çıkmıştır. Hala eski Türkiye'nin alışkanlıklarıyla devletten ve toplumdan kopuk bir şekilde inşa ettikleri hükümranlık alanlarını korumanın peşinde olanlar yok değil. Onlar da adım adım bu ülkenin üniversitesi olduklarını anlayacaklar. Kendi kişisel ve zümrevi çıkarlarını demokrasi ve özgürlük maskesi altında pazarlayanların gerçek maskesini ortaya dökmeyi sürdüreceğiz.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi protestoları Para Üniversite