Erdoğan'dan 'Kılıçdaroğlu'na dava açın' çağrısı: Zamanı gelmiştir, geçiyor bile

Erdoğan AKP Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu için 'dava açın' çağrısı yapan Erdoğan, "Bu ülkenin yargısı var ve kendilerine hakaret eden bu zata bütün bu hakarete muhatap olanların dava açma zamanı gelmiştir" diye konuştu.

Erdoğan'dan 'Kılıçdaroğlu'na dava açın' çağrısı: Zamanı gelmiştir, geçiyor bile

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 'tek adamcağız' tartışmasına giren Erdoğan, 'Kılıçdaroğlu'na için dava açın' çağrısı yaptı. Erdoğan, "İçişleri Bakanımızın da ifade ettiği gibi. Bu ülkenin yargısı var. Ve kendilerine hakaret eden bu zata bütün bu hakarete muhatap olanların dava açma zamanı gelmiştir, geçiyor bile. Herkes davasını açmalı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

TBMM Genel Kurulumuz dün itibari ile çalışmalarına başladı. Aradan geçen süre içerisinde milletvekilleri arkadaşlarımızla görüşme imkanları bulduk. Salgın sebebi ile ara verdiğimiz il kongrelerimize 13 Ocak’ta başladık. 2 haftada 27 kongremizi tamamlamış olacağız bugün itibarıyla toplamda da 47 il kongresini tamamlamış olduk.

AK Parti’nin girdiği 15 genel seçimin birinci olarak çıkmasının sırrı milletimizle tesis ettiği gönül bağıdır. AK Partiyi bugünlere getiren milletimizdir. Biz de ülkemizi sürekli daha ileriye taşımaya çalışarak bu vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz.

Ülkemizin demokrasi ve ekonomide adeta çağ atladığını yaşayarak şahitlik etmeyenlere bunları geçmiş dönemlerle mukayeseli olarak anlatmamız şarttır. Dün Elazığ’da daha öncekilerle birlikte sayısı 8 bini bulan deprem konutlarının teslim törenine katıldık. Yaz aylarına kadar Elazığ’da 20 bin Malatya’da 6 bin konutun tamamını hak sahiplerine vermiş olacağız.

Cuma günü Türkiye Genç İş adamları Konfederasyonu ile bir araya gelerek kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk. Türkiye’ye verdikleri samimi destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz yılı 169 buçuk milyar dolar ihracat ile kapatan program hedefinin de üzerine çıkaran iş dünyamıza buradan bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum.

CHP'YE TEPKi

CHP yöneticileri kendi içlerinde yaşanan, taciz, tecavüz, hırsızlık, arsızlık skandallarının üzerini örtmek için hem bize hem milletimize olan hakarelerinin dozunu artırmaya başladı. Yalan olduğu defalarca ortaya konmuş, utanmadan arlanmadan ortaya koyanlara pişkin denmez de ne denir?

Önlerine geleni tek adamlıkla suçlayanların kendi partilerinde oynadıkları 'tek adamcağız' rolünü tebessümle seyrediyoruz. Bir dehalkçılık diyerek kendilerini halkın içinde bizi de saraylarda sefa süren oalrak göstermiyorlar mı... İşte orası sözün bittiği yere dönüşüyor. Bu zatları şimdiye kadar milletimizin içinde pek görmedik. Ama biz hayatımızın her döneminde olduğu gibi şimdi de milletimizin içindeyiz.

SSK’nın başında bu adam bulunmadı mı SSK’nın başında bulunduğu zaman hastanelerde hastalarımızın ne hale düştüğünü tabi şimdi Z kuşağı bilmiyor. Bay Kemal’in döneminde biz hastaneler rehin alınan vatandaşları gördük. Bunları bizim milletimize anlatmamız gerekiyor. O dönemde maalesef ölülerimiz bile rehin alınıyordu.

Bunları gençlerimize hatırlatmamız gerekiyor, Bay Kemal SSK gibi önemli bir kurumun başında bulunduğu dönemde, ölülerimiz bile rehin alınıyordu. Şimdi bizler, Prof. Dr. Cemil hastanesi ile ders veriyoruz ama bunlarda ders alacak gabiliyet yok. Karşımızdaki bu zat tarımı bilmez, ihracatı bilmez, devletin kurumlarının nasıl işlediğini bilmez çünkü bunların işi bilgiyle değil, sadece ellerine tutuşturulan kağıtlar ve kulaklarına üflenen sufleler.

KILIÇDAROĞL'UNA 'MİLİTAN' TEPKİSİ

Bu ara bir militan lafı tutturdu gidiyorlar. Bunlara göre Cumhurbaşkanı militan, bakanlar militan, Cumhur ittifakı ve AK Parti tepeden tırnağa militan, Hakimler savcılar militan, valiler kaymakamlar militan, generalinden uzman çavuşuna kadar tüm askerler militan, diplomatlar militan, polisler ve öğretmenler başta olmak üzere memurların hepsi, işçiler, esnaf, iş adamlarının hepsi zaten militanın önde gideni. Aslında bunlara göre milletin kendilerine oy veremeyen yüzde 75’in tamamı militan. Bu anlayışa göre CHP’ye oy vermeyen hiç kimse şeref, onur namus sahibi olma hakkına da sahip değildir. Nitekim militan dedikleri kesimlere ağızlarını köpürte köpürte bu ithamları yöneltiyorlar.

ERKEN SEÇİM

Şimdi bunlar yatıp kalkıp erken sçeim diyorlar ya, zannediyorlar ki oradan bir şey toparlarız. Size buradan ekmek yok. Sabrın varsa Haziran 2023'e kadar kapıda bekleyeceksin. Bizim daha yapacak çok işimiz var.

KILIÇDAROĞLU'NA DAVA ÇAĞRISI

Şunu tekrar hatırlatıyorum. İçişleri Bakanımızın da ifade ettiği gibi. Bu ülkenin yargısı var. Ve kendilerine hakaret eden bu zata bütün bu hakarete muhatap olanların dava açma zamanı gelmiştir, geçiyor bile. Herkes davasını açmalı. Bu memleket sahipsiz değil. Gereği yapılmalıdır. Milletimiz mahalle yanarken kendi kısır hesaplarının peşinde koşanlarının hesaplarını kökten dürene kadar biz de mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.

LOKANTA, RESTORAN VE KAFELERE DESTEK ÖDEMESİ

Esnaflarımızı bugüne kadar yalnız bırakmadık. Bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Esnafımıza doğrudan esnaf desteği ve kira ödemeleri desteği kapsamında 3 ay süre ile aylık bin lira esnaf desteği büyükşehirlerde 750 lira diğer şehirlerde 500 lira kira desteği ödemesine devam ediyoruz.

Vergileri geçtiğimiz günlerde tekrar erteledik. Halk Bank tarafından kullandırılan faiz destekli kredilerin bu yılın ilk 6 aylık taksitlerini ötelendiğini açıkladık. Yeni bir müjdeyi paylaşmak istiyorum; lokanta, restoran, kafe gibi sektörlerde faaliyetleri kısıtlanan 3 milyon lira cirosu altında olan esnafa destek ödemesi yapacağız. Cirosu yüzde 50 ve daha fazla azana işletmelere 2 bin liradan az, 40 bin liradan fazla olmamak üzere cironun yüzde 3'ü kadar destek ödemesi yapacağız.

Etiketler
Ağrı Hakaret