HDP ve İYİ Parti barajı geçiyor mu? Özer Sencar'dan merak edilen soruya yanıt

Metropoll Araştırma'nın kurucusu araştırmacı Özer Sencar, KRT TV'de katıldığı 'Şimdiki Zaman'da yapılan son araştırmaları değerlendirdi. Sencar, HDP ve İYİ Parti'nin barajı geçip geçemediği hakkında da açıklama yaptı.

GERÇEK GÜNDEM - Metropoll Araştırma'nın kurucusu araştırmacı Özer Sencar, KRT TV'de katıldığı 'Şimdiki Zaman'da yapılan son araştırmaları değerlendirdi. Sencar, HDP ve İYİ Parti'nin barajı geçip geçemediği hakkında da açıklama yaptı.

Ocak ayı anketinin henüz bittiğini ve rakamsal bir değer vermenin doğru olmayacağını ifade eden Sencar, yakın bir zamanda Ocak anketi sonuçlarını da paylaşacağını duyurdu.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın "İki kritik parti üzerinde aylardır konuşuyoruz. Birincisi İYİ Parti, Ümit Özdağ tartışması uzun bir süre konuşuldu. Diğeri de HDP; bu iki partide yaşanan tartışmalar oylarını etkiliyor mu?" sorusu üzerine konuşan Sencar şunları söyledi:

"Ümit Özdağ'ın hiçbir etkisi yok. Bir alev gibi parladı ve söndü, en şiddetli olduğu zamanlarda bile 0.02 gibi bir etkisi oldu ve şu anda hiçbir etkisi kalmadı. İYİ Parti yükselmeye devam ediyor." dedi.

Saymaz'ın "Baraj sorunu var mı?" sorusu üzerine ise "Hayır, şu anda ne İYİ Parti'nin ne de HDP'nin bir baraj sorunu yok. HDP seçmeninin çoğu kendini saklıyor ama bir parti kapanma olayı yaşanmazsa HDP'nin baraj sorunu yaşayacağı kanaatinde değilim" dedi.

Etiketler
Erken seçim tartışmaları İYİ Parti HDP KRT TV