Metropoll'ün kurucusu Özer Sencar son anketi açıkladı: İşte Erdoğan'ın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu karşısında oy oranı

Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, KRT TV'de yayımlanan "Şimdiki Zaman"da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sencar, erken seçimin yapılması gerektiğini söyleyerek Recep Tayyip Erdoğan'ı üzecek anket sonuçlarını açıkladı.

GERÇEK GÜNDEM - Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, KRT TV'de yayımlanan "Şimdiki Zaman"da dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sencar, erken seçimin yapılması gerektiğini söyleyerek Recep Tayyip Erdoğan'ı üzecek anket sonuçlarını açıkladı.

Gürkan Hacır'n "Erken seçim tartışmaları aldı yürüdü, sizin tespitiniz nedir? Sizce bir erken seçim olacak mı?" sorusuna şunları söyledi:

"Bunu iki şekilde yanıtlayabiliriz birincisi erken seçim olmak zorunda çünkü üçüncü cumhurbaşkanlığı dönemi için bu gerekli. İkincisi ise erken seçimin ne zaman olacağı.

Buna da Tayyip Bey karar verecek, "şu an seçime gitsem kazanır mıyım?" diye soracak. Eğer "Evet" cevabını alacak konjonktürü yakalarsa erken seçime gideriz. Kısacası erken seçimi birilerinin istemesi değil Tayyip Bey'in kazanacak konjonktürü bulması belirleyecek."

Sencar'ın bu açıklamasından sonra ortaya sık sık anketler çıktığını hatırlatan Hacır, Sencar'a yakın tarihte bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

Sencar'ın "Her ay yapıyoruz" cevabı üzerine sonuçları soran Hacır'a Sencar'ın cevabı şu oldu:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Tayyip Erdoğan'ın önünde çıkıyor. Yalnız Mansur Bey'in oyu hata sınırları üzerinde Erdoğan'ın önünde çıkarken İmamoğlu hata sınırları içinde Erdoğan'ın önünde çıkıyor."

Etiketler
Erken seçim tartışmaları Ekrem İmamoğlu Erken Seçim KRT TV