AKP'den Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesi hakkında açıklama

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Yalova'da Alevi vatandaşların yaşadığı 5 evin üzerine çarpı işareti konularak duvarlarına 'Alevi' yazılması hakkında 'provokasyon' değerlendirmesi yaptı.

AKP'den Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesi hakkında açıklama

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Yalova’da Bağlarbaşı Mahallesi Lokman Sokak’ta bulunan Alevilere ait 5 eve çarpı işareti konularak, duvarlara ‘Alevi’ yazılması ile ilgili açıklama yaptı.

AKP'li Ömer Çelik'in açıklaması şöyle oldu:

Bunlar provokatif eylemlerdir. Herkes müsterih olsun. Türkiye Cumhuriyeti'nde ikinci sınıf vatandaş yoktur. Herkes birinci sınıftır.

YARGI VE EKONOMİ REFORMLARI

Ekonomi ve yargı ile ilgili olan reformlarda derinlemesine bir çalışma yapılıyor. Geçmişte yapılan reformların sahadan dönüşleri dikkatli şekilde değerlendiriliyor. Şimdiye kadarki uygulamalardan geri dönüşler alınıyor ve değerlendiriliyor.

Mesela seri muhakeme, basit yargılama, e-duruşma gibi uygulamalarla ilgili tepkiler nasıldır, vatandaş memnuniyeti nedir gibi konular değerlendiriliyor. 2019-2023 arasını kapsıyordu.

Şimdi ise İnsan Hakları Eylem Planı tamamlanmak üzere. Arkadaşlarımızın eleştirdiği ve destek verdiği hususlar var. Bunlarla ilgili belki de birkaç toplantı yapmak daha gerekebilir. Bunlardan sonra, tüm bu değerlendirmelerden sonra İnsan Hakları Eylem Planı Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bizzat Cumhurbaşkanımız açıklayacak.

"NASIL ADIMLAR ATACAĞIMIZI TARTIŞIYORUZ"

Bugün de bazı konularda kışkırtıcı beyanlar gördük. Çeşitli sektörlerdeki alınan tedbirlerin eleştirilmesiyle ilgili... Emin olun o sektörlerdeki kardeşlerimizle yakın temas halindeyiz.

Onların rahatlaması için en kısa zamanda nasıl adımlar atacağımızı tartışıyoruz. Önemli olan şuan bu sürecin devam ettirilmesi ve rakamların giderek sıfıra doğru yaklaştırılmasıdır."

Etiketler
Yalova Alevi Ömer Çelik Provokasyon