Erdoğan'dan aşı açıklaması: İlk etapta inşallah 50 milyon doz aşı ülkemize gelecek

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Sosyal Atama Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'dan aşı açıklaması: İlk etapta inşallah 50 milyon doz aşı ülkemize gelecek

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Sosyal Atama Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, "Verdiğimiz desteklerle ülkemizin ayakta kalmasını sağladık. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri aşı bulamıyor. Biz aşı konusunda attığımız adımlarla, yaptığımız ödeme ile süratle aşılarımızı aldırmaya başladık. İlk etapta inşallah 50 milyon doz aşı ülkemize gelecek. Süratla aşılamayı başlattık, şu anda devam ediyor" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Bugün devlet korumasında yetişmiş gençlerden 193'ünün, engellilerimizden 2 bin 140'nın, şehit ve gazi yakınlarımızdan 370'nin atamasını yapacağız. Bu kardeşlerimize görev yerlerinde başarılar temenni ediyorum. Türkiye'nin anayasamızda belirtilen sosyal devlet tezahürü olarak gördüğüm bu uygulamada emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Bizim geleneğimizde devlet kimsesizlerin de kimsesidir. Ailelerini kaybeden evlatlarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Tarihimizin en önemli kurumları olan vakıfların hemen tamamının senedinde öksüzlere ve yetimlere sahip çıkma maddesi yer almaktadır. Rahmetli Kazım Karabekir Paşa'nın yetim ve öksüz kalan çocuklara gösterdiği ali cenaplık hafızalarımızdadır. Bu model maalesef devam ettirilememiştir.

Hükümete geldiğimizde devlet korumasındaki çocukların adeta balık istifi şeklinde barındırıldığını gördük. Topluma uyum sağlamaktan uzak çocuklarımız ne eğitim alabiliyor ne meslek sahibi olabiliyordu. Çocuklarımızın yetiştirilme modelini baştan sona değiştirdik. Ev düzenine geçtik. 13 bin 524 çocuğumuzun bakımını hazırladığımız bu evlerde sürdürüyoruz. Ailelere destek vererek çocuklarımızın kendi aileleriyle yaşamasını sağladık. 18 yılda verdiğimiz desteklerle 652 bin çocuğumuzun ailelerinin yanında yaşamasını temin ettik.

Bir toplumun vicdanını ölçmenin en kestirme yolu, engellilerine davranışına bakmaktır. Engellilerine sahip çıkan toplum yıkılmaz bir bünyeye sahiptir. Hükümete geldikten sonra üzerinde en çok durduğumuz hususlardan biri engellilerimizin topluma kazanması faaliyetleridir. 2005 yılında engelliler kanununu çıkardık, hemen ardından BM Engelli Hakları Sözleşmesi'ni imzaladık. Engellilerimize bakım hizmeti sunmaya veya bakımlarına destek olmaya başladık. 536 bine yakın engellimize ailelerinin yanında bakım desteği sağlıyoruz.

Etiketler
Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan