Kılıçdaroğlu'ndan kayyum rektör Melih Bulu'ya 'istifa et' çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne atadığı Melih Bulu'ya istifa etme çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan kayyum rektör Melih Bulu'ya 'istifa et' çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atadığı kayyum rektör Melih Bulu'ya seslenen Kılıçdaroğlu, istifa çağrısında bulunarak "Kavgaya gerek yok. Görevi bıraktığınız zaman bilgiye ve bilime olan saygınız artacaktır ve herkes sizi böyle anacaktır. O nedenle kendisine de böyle bir tavsiyem var" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörüne de kısaca şunu söylemek isterim... Atandınız oraya güzel, aradan uzun zaman geçti, bütün öğretim üyeleri ve öğrenciler senin atanmana karşı. Doğru bir atama değil, geleneklere uygun bir atama değil.

Bilim insanları bir makama oturdukları zaman bilim insanı olmaz. Makam insanı bilim insanı yapmaz. Makam sadece yönetim alanıdır. Üniversiteler sıradan kuruluşlar değildir. Üniversiteler bilgi üreten kuruluşlardır. Üniversitelerde tartışma vardır, üniversitelerde bir araya gelinip ülkenin sorunlarını çözme gibi bir durum vardır. Bu güne kadar bir yardımcı dahi bulamadın.

ODTÜ'de Sayın Parlar bir dönem, rektörlüğe atanır. Fakat itirazı gelir, güven oyu isteyeceğim der. Kendi bölümünde, çok az bir oy farkı ile güven oyu alamadı. Benim bölümümde bile güven yoksa ben yoksa ben rektörlük yapamam, deyip geri veriyor. Bugün onu saygıyla anıyoruz.

Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni atanan rektörü de bu tarihsel gelişmeden, olaydan ders çıkarmalı. Kavgaya gerek yok. "Ben bu görevi bırakıyorum" diyin, görevi bıraktığınız zaman bilgiye ve bilime olan saygınız artacaktır ve herkes sizi böyle anacaktır. O nedenle kendisine de böyle bir tavsiyem var.

Etiketler
Ağrı Kemal Kılıçdaroğlu Boğaziçi Üniversitesi Üniversite