CHP'den İrfan Fidan tepkisi: 'Erdoğan koskoca Yargıtay'ı kendi emellerine alet etmiştir'

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Anayasa Mahkemesi üyeliğine İrfan Fidan’ın atanmasına tepki gösterdi.

CHP'den İrfan Fidan tepkisi: 'Erdoğan koskoca Yargıtay'ı kendi emellerine alet etmiştir'

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Anayasa Mahkemesi üyeliğine İrfan Fidan’ın atanmasına tepki gösterdi.

Öztrak, "Cumhurbaşkanı koskoca Yargıtay'ı kendi emellerine alet etmiştir. Buna cüret etmiştir. Bu atama açıkça şunu göstermektedir. Saray yönetimi liyakate değil sadakate bakmaktadır. Sadıkları ödüllendirmek için Anayasa falan dinlememektedir" dedi.

Faik Öztrak şöyle konuştu:

"İstanbul Adliyesi'nden çıkıp bir çay içmek için Yargıtay'a uğrayan, oradan da AYM'ye ışınlanan İrfan Fidan'ın atama kararı resmi gazetede yayımlandı. Şahsım vesayet rejiminin en müşahas örneklerinden olan, tartışmalı siyasi davaların İrfan Fidan'ı AYM'nin yargıçlığına ışınlandı.

Anayasa Cumhurbaşkanına açıkça diyor ki AYM'ye üye seçeceksen bunları Yargıtay'ın seçtiği üyeler arasından seçeceksin diyor. Cumhurbaşkanı önce İrfan Fidan'ı önce Yargıtay'a atıyor. Sonra dönüyor, Yargıtay'ın AYM üyelerini belirlemek için yapacağı seçimleri İrfan Fidan'ın ataması yapılana kadar bekletiyor. Yargıtay üyelerine talimatla AYM'ye ada gösterecek kişiler arasında gösteriyor.

Cumhurbaşkanı koskoca Yargıtay'ı kendi emellerine alet etmiştir. Buna cüret etmiştir. Bu atama açıkça şunu göstermektedir. Saray yönetimi liyakate değil sadakate bakmaktadır. Sadıkları ödüllendirmek için Anayasa falan dinlememektedir.

Rüşvetten aklanmamış bakan büyülelçi yapılır, sahte diplomalı pehlivan kamu bankası yönetimine getirilir, sahte diploması savunulur. Bunların olduğu yerde İrfan Fidan AYM koltuğuna ışınlanır. Geçmişte de bu hükümet kadroları ne istediğiniz de vermedik dedikleri ortaklarıyla birlikte Anayasa Mahkemesi'ne benzer ışınlamalar yapmışlardır. Sonuç.. Sonuç hüsran oldu."

Etiketler
İrfan Fidan Yargıtay Faik Öztrak Mahkeme