CHP'li Tekin'den 138,3 milyar liralık ödeneğe tepki

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanlığı 2021 Yatırım Programına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

CHP'li Tekin'den 138,3 milyar liralık ödeneğe tepki

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanlığı 2021 Yatırım Programına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Tekin, "Halkımız imdat derken, salgınla ve açlıkla mücadele ederken, Cumhurbaşkanlığı bazı projeler için 138,3 milyar lira ödenek tahsis etmiş durumda” dedi.

2021 Yatırım Programında; emekliye, esnafa, çiftçiye, memura, işçiye, gence, kadına hiçbir şey verilmediğini söyleyen Tekin, “tamamen beton lobisine ve imar çetelerine hizmet eden bir yatırım programı hazırlanmış. Bütçenin önemli bir kısmı yine bazı yandaşlara peşkeş çekilmeye devam edecek.” İfadesini kullandı.

2021 Yatırım Programının vatandaşın taleplerine kör ve sağır olduğunu söyleyen Tekin, Yurttaşa, “Akşam saatlerinde pazara gidin” önerisiyle tasarruf uyarısında bulunan Diyanet’e ise 2021 yılı yatırımları için 64,7 milyon TL tahsis edilecek.” Şeklinde konuştu.

CHP’li Tekin, “Yatırım Programında” vatandaş yok ama Somali’ye, Katar’a, yandaşa giden milyon dolarlar var” dedi.

Tekin açıklamasında şu hususlara yer verdi: Bu programda, pandemi sürecinin kahramanları sağlık çalışanlarımız yok, kısa çalışma ve işsizlik ödeneğine mahkûm edilen, faturalarını ödeyemeyen, ay sonunu getiremeyen emekçimiz yok. Tarım Kredi Kooperatifi ve bankalara borcunu ödeyemediği için haczedilen çiftçimiz yok. Ailesini geçindiremediği intihar eden binlerce yurttaşımız yok. Emekli yok, istismara uğrayan kadın yok, kayıp çocuklar yok, kısacası bu ülkenin ötekilerinden kimse yok. Kim var biliyor musunuz? Sadece yandaşlar var” ifadelerini kullandı.

İktidarın oluşturduğu beton lobisinin devamlı olarak büyük çapta proje arayışı içinde olduğunu vurgulayan Tekin, küçülen, yoksullaşan Türkiye ekonomisi, Covid-19'la mücadelede ederken risk oluşturduğu gerekçesiyle çalışmalarına izin verilmeyen kafeler, berberler, lokantalar, eğlence mekânları gibi iş yeri sahipleri mağdur edilmiş, iktidardan yeterli desteği göremeyen birçok iş yeri sahibi batağa sürüklenmiştir.
Bu yatırım programı, ekonominin yapısal sorunlarına değil sorunların açığa çıkardığı belli bir sermaye grubunu öne çıkarmaktadır. Kamu kaynaklarının etkin, verimli ve doğru kullanımını tehdit etmektedir. Yandaşlarla, neredeyse üstü örtük bir şekilde planlanan ve inşa edilen tüm bu yatırım programı, birçok evrensel teamülün dışındadır. Cumhurbaşkanlığı, halkın çıkarlarını gözeterek 2021 Yatırım Programını yeniden revize etmelidir” şeklinde konuştu.

Etiketler
Cumhurbaşkanlığı Gürsel Tekin Milletvekili