Ayhan Bilgen’in açıklamaları yeni parti hazırlığına mı işaret ediyor?

Cezaevinde tutuklu bulunan HDP’li eski Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen dikkat çeken çıkışlarını sürdürüyor.

Ayhan Bilgen’in açıklamaları yeni parti hazırlığına mı işaret ediyor?

Cezaevinde tutuklu bulunan HDP’li eski Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen dikkat çeken çıkışlarını sürdürüyor.

Bir süredir tersine Türkiyelileşme yaşadığı yönünde HDP’ye dönük eleştirilerde bulunan Bilgen, avukatları aracılığıyla sosyal medya hesabından yaptığı son açıklamada, “Türkiye’de yeni bir fikir ve tarza ihtiyaç olduğunu kaydetti. Bilgen, “Bunun yeni bir siyasi partiye dönüşme ihtimali, göreceği ilgi ve imkanlarla ilgilidir” dedi.

Birgün'den Mehmet Emin Kurnaz'ın haberine göre, Bilgen’in son dönemki çıkışları “yeni bir parti sinyali mi?” sorusunu akıllara getirdi. Konuştuğumuz isimler, bu eleştirilerin daha önce de Bilgen tarafından yapıldığını, son açıklamanın da benzer doğrultuda olduğunu, ancak en azından şu aşamada yeni parti girişimi olarak değerlendirmemek gerektiğini vurguluyor. Eski HDP milletvekillerinden Altan Tan ise, Bilgen’e yakın isimlerden yeni bir parti hazırlığında oldukları yönünde duyumlar aldığını söylüyor.

YENİ BİR PARTİYE EVRİLİR Mİ ONU ZAMAN BELİRLER

Akademisyen Vahap Coşkun: Ayhan Bey’in açıklamaları yeni değil, bildiğiniz üzere bir süredir HDP içinde eleştirileri vardı. O tüm toplumu kucaklayacak bir siyaset yapış tarzından bahsediyor. Dolayısıyla son açıklamaları da önceki açıklamalarının devamı niteliğinde ifadeler. Bunların yeni partiye evrilip evrilmeyeceğini ise zaman belirleyecek. Şu an böyle bir zamanın olduğu kanısında değilim. Ayhan Bey’in bahsettiği durum, HDP ve AKP’den memnun olmayan kesimleri kucaklayacak. Fakat alanda şu an pek çok parti ve hareket var. Yeni bir partinin kitle bulması çok zor. Bu tartışmaları verimli tartışmalar olarak görüyorum. Çünkü mevcut yapıların siyasal yaklaşımlarını gözden geçirmeye davet etmek güzel ancak yeni bir parti için şu aşamada çıkar demek zor.

Eleştirileri yeni parti anlamına gelmez

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu: Yeni parti girişimi gibi bir durum olduğu konusunda bilgim yok, zaten kendisiyle görüşme şansım da yok. Ayhan Bey kendi düşünceleri, fikirleri olan bir siyasetçi. Ancak bunları ayrı bir parti kurduğu yönünde duyum almadım. Ayhan Bey’in çıkışını HDP’nin Türkiye partisi olamaması yönündeki eleştirileri şeklinde okumak gerektiğini düşünüyorum. Ayhan Bey, HDP’nin eksik gördüğü noktalarını eleştiriyor. Bu eleştiriler ayrı parti kurduğu manasına gelmez.

YAKIN İSİMLER 'YENİ PARTİ HAZIRLIĞI' DİYOR

Eski HDP Milletvekili Altan Tan: Öncelikle doğrudan bir bilgi sahibi değilim. Ayhan Bey’in adına dışarıda konuşan bazı arkadaşlar var, daha doğrusu onun adına konuştuğunu söyleyen arkadaşlar var diyelim. Bu arkadaşlar yeni bir oluşum içinde olduklarını söylüyorlar. Bu oluşumdan kastettikleri yeni bir parti mi yoksa hareket mi o da belli değil. Yine bu arkadaşların bir kısmı yeni parti hazırlığı diyorlar. Ancak bunları başta söylediğim gibi bizzat kendi ağzından duymuş değilim.

Etiketler
Ayhan Bilgen Kars Cezaevi HDP