Bahçeli'yi tedirgin edecek yorum: AKP, MHP'den güçlü bir ittifak bulursa MHP'yi de satar

Evrensel Gazetesi yazarı Yücel Özdemir, son günlerde sık sık 'ittifaka yeni kan' iddialarıyla gündeme gelen Cumhur İttifakı ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Özdemir, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi tedirgin edecek bir değerlendirme yaptı.

GERÇEK GÜNDEM - Evrensel Gazetesi yazarı Yücel Özdemir, Yol TV'de yayımlanan 'Güncel Bakış' programına konuk olarak çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Özdemir'in Cumhur İttifakı ile ilgili söyledikleri ise izleyenlerin dikkatini çekti.

"AKP, daha güçlü bir ittifak bulsa MHP'yi de satar" diyen Özdemir'in konuyla ilgili dikkat çeken sözleri şöyle:

"Bütün var olan imkânları kısıtladığı halde, toplumun bir muhalefet, bir tepki hareketi oluşmaya başlıyor. İstedikleri gibi toplumu uyutamıyorlar, oy kaybediyorlar. Onlara kalsa AKP hep yüzde 50-51'in üzerindeydi.

Demin siz de bahsettiniz, oy kaybettikleri için yeni ittifaklar arıyorlar. Bir parti oy kaybetmeye başladıysa ve oy kaybetmeye devam ediyorsa toplum bir şeyleri görüyor demektir. 'Sen artık iyi yönetemiyorsun, sen artık bizim taleplerimize cevap veremiyorsun. O nedenle sen ne yaparsan yap biz sana destek vermeyeceğiz.' demek istiyorlardır.

AKP'nin izlemiş olduğu çizgi şu; sürekli ittifaklar halinde. Tek başına iktidarken de Gülen Cemaati ile ittifak halindeydi, diğer güçlerle ittifak halindeydi. Şimdi MHP ile ittifak yetmiyor, başkalarını da dahil ediyor. Belki MHP'den güçlü bir ittifak gücünü bulursa MHP'yi de satacak.

Erdoğan ortaya ilk çıktığında Türkiye'nin liberalleri ile, basın özgürlüğünü savunanlarla, Avrupa Birliği yanlılarıyla ittifak yaptı. Ancak artık sınır daralmış durumda."

Etiketler
Devlet Bahçeli Cumhur İttifakı İttifak