Davutoğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye: 'Aptal olma' diyen ABD Başkanı karşısında sessiz kalan sizsiniz

Ahmet Davutoğlu, "Selçuk Bey yoluna devam ediyor. Yaralanıyor. Ağır kan kaybıyla kaldırılıyor. Kol kemikleri kırılıyor. Belli duyarlı medya hariç haber olarak yer almıyor. " ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye: 'Aptal olma' diyen ABD Başkanı karşısında sessiz kalan sizsiniz

GERÇEK GUNDEM - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı binasında ziyaret etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi, Onursal Adıgüzel ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi eşlik etti.

Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Ahmet Davutoğlu, "Bahçeli kendisine bir baksın. Bize Amerikan seçimlerini işaret ediyor açıklamasında. Sayın Bahçeli Türk devlet geleneğinde ilk defa binlerce yıllık gelenekten bahsederiz ya bir devlet başkanına 'Aptal olma' diyen ABD başkanı karşısıda sessiz kalan sizsiniz. Biz bu milletin onurunu her yerde savunduk savunuruz." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle oldu:

Ülkemiz ve insanlık kritik eşikten geçiyor. İki tip insan var. Ortak kader bilincine sahip olarak düşünenler ve insanları ayrıştıranlar.

Son günlerde özellikle siyasilere ve gazetecilere dönük olarak fiili saldırılara giden olaylar yaşıyoruz. Şahsen Selçuk Özdağ'a Gelecek Partisi'ne yapılmış bir saldırı değildir. Ülkenin bütün siyasilere yapılmış bir saldırıdır.

Eleştirileri beğenmezsek cuma namazına giderken hakarete saldırıya uğrayabilirler mesajı iletilmiştir. Aynı gün iki gazeteci de saldırıya uğramıştır. Aynı anda senkronize bir saldırıya uğramışlarsa bu piyonları harekete geçirenler önemlidir.

Sayın Genel Başkan'a teşekkür ediyorum. Bizi korkutamayacaklarını bilsinler. Selçuk Bey yoluna devam ediyor. Yaralanıyor. Ağır kan kaybıyla kaldırılıyor. Kol kemikleri kırılıyor. Belli duyarlı medya hariç haber olarak yer almıyor. Yer alıyorsa da sıradan bir kaza gibi yer alıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun haberdir. Herkes yaptıklarıyla yAapamadıklarıyla yazılacaktır.

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye tepki

Davutoğlu'nun Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına verdiği yanıt şöyle oldu:

Bahçeli'yi hüzün ile okudum. Türkiye'de siyaset bu kadar seviyesini kaybetmemeki. Sayın Bahçeli'nin konuşmalarına baktığınızda Yusuf Has Hacip'ten hiç tat almadığı belli oluyor. Ortada bir saldırıyla yaralanmış kan kaybıyla hastaneye kaldırılmış genel başkan yardımcısı ve gazeteciler var. Bahçeli 3 gün bekledikten sonra konuşuyor ama kime konuşuyor. Yaralananlar mağdur olanlar olmamış gibi tehdit dili savuruyor. Dilin süsü olan sözden haberi yok. Bahçeli bunu yapıyor.

Sakinleşse, yüzüne süs takınıp güzel söz söylemeyi öğrense herkes rahatlayacak. Kınamıyor dikkat edin, geçmiş olsun demiyor. Aksine MHP camiasını konsolide etmeye yönelik mesajlar veriyor. Hiçbir siyasi partinin tabanını rendice edecek bir şey söylemeyiz. MHP tabanının da Bahçeli'nin kutuplaştırıcı dilinden rahatsız olduğunu biliyorum. Öncelikle Sayın Bahçeli'nin dili dolayısıyla kendisine çeki düzen vermesini tavsiye ederiz. Hiçbir tabanla derdimiz yok. Sayın Bahçeli Doğu Türkistan'da zulmü unutmuşken dile getiren de biziz. Kırım'da Türkçe'nin bayraktarlığını yapan da biziz.O camianın hassasiyetlerini biliriz o camia da bizi bilir. Bütün partilerin tabanlarının bizi bildiği gibi.

Bahçeli kendisine bir baksın. Bize Amerikan seçimlerini işaret ediyor açıklamasında. Sayın Bahçeli Türk devlet geleneğinde ilk defa binlerce yıllık gelenekten bahsederiz ya bir devlet başkanına 'Aptal olma' diyen ABD başkanı karşısıda sessiz kalan sizsiniz. Biz bu milletin onurunu her yerde savunduk savunuruz.

gercekgundem.com'un aktardığına göre Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; Bu toprakların Kürtçesi Yunusemre'nin Türkçesi kadar azizdir. Dili değerli kulan muhtevasıdır. Bizim Kürt vatandaşlarımız bana Serok Ahmet demişse alır başımızın üstüne koyarız.

Sayın Bahçeli hesap soracaksa birilerinden Serok Apo diyenlerden hesap sorsun bir seçim kazanmak uğruna. Yine bir seçim kazanmak uğruna Serok Apo diye anılan terörist başının kardeşini TRT'ye çıkaranlardan hesap sorsun. Bizim bu konularda sicilimiz de temiz zihnimiz de berrak.

Hadi bizi hedef gösteriyorsunuz. Gazetecilerle ne alıp veremediğiniz var. Hakkı hukuku yazan bir avuç gazeteci kaldı. Onları da mı susturmak istiyorsunuz? Bu psikoloji 70'li yıllarda kardeşin kardeşe şiddetin uyguladığı hangi kanattan olduğu fark etmeksizin genç fidanların toprağa düştüğü dönemin psikoloji. Biz barıştırmaya, acı tecrübelerden ders alanlarla yeni bir yol yürümeye geliyoruz.

Yarın parti kurulu toplantısında istişare ederek kapsamlı bir cevap vereceğiz. Susucağımızı sanmasınlar.

Etiketler
Selçuk Özdağ Devlet Bahçeli Ahmet Davutoğlu