Kılıçdaroğlu: İktidardan gitmemek için göze alamayacakları şey yok

Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından iki lider açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu: İktidardan gitmemek için göze alamayacakları şey yok

GERÇEK GÜNDEM - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı binasında ziyaret etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi, Onursal Adıgüzel ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi eşlik etti.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Davutoğlu görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, AKP iktidarı hakkında "Tansiyon yükselir mi? Ya da iktidar gündemi değiştirmek için bu tür yollara tenezzül edebilir mi? Her şeyi yapabilirler. İktidardan gitmemek için göze alamayacakları şey yoktur." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

Kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Elbetteki düşüncelerimizi söyleyeceğiz. Elbette eleştireceğiz. Kimin doğru yanlık yaptığına kararı millet verecektir. Birilerinin düşünceyi beğenmiyorum diye taşlarla sopalarla silahlarla saldırmalarını kabul etmiyoruz.

İktidar can ve mal güvenliğini sağlamalıdır. Seyirci olamazlar. Seyirci olamazlar can ve mal güvenliğini sağlamak zorundalar. Sayın genel başkanı geçmiş olsun dileklerimi iletmek için ziyaret ettim.

1970'li yılları iyi bilen birisiyim. Can ve mal güvenliği yoktu. Tekrar ülke aynı kaosa sürüklenebilir. Huzur içinde yaşamak birlikte yaşamak istiyoruz. Halkın hakemliğinde siyaset yapmak istiyoruz.

Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Tansiyon yükselir mi? Ya da iktidar gündemi değiştirmek için bu tür yollara tenezzül edebilir mi? Her şeyi yapabilirler. İktidardan gitmemek için göze alamayacakları şey yoktur.

Başkentte Ankara'da siyasal partinin genel başkan yardımcısına geliniyorsa silahlarla sopalarla 18 dikiş atılıyorsa, kan kaybı varsa failler adil suçlu muamelesi görüyorsa knuşan kişiye terörist, darp eden kişi adi suçlu. Böyle bir devlet anlayışı olamaz. Nerede yargılanması lazım? Poliste hangi masanın bakması lazım? Organize suçlar. Gidiyor mu gitmiyor.

gercekgundem.com'un aktardığına göre Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; Biz vatandaşlarımıza şunu demek zorundayız önce Allah'a sonra kendinize sonra da kul hakkı yemeyen gliderlere güvenin. Yeni yol haritası çizmek, bu yolda yürümek zorundayız.

Bu tür organize işler olur. Gündem saptırılmak istenebilir. Ama biz soğuk kanlılığımızı koruyacağız. Halkın hakemliği kadar güzel bir şey yoktur. Halkın gündeminden koparmak isttiyorlarsa kopmamaya özen göstereceğiz.

Etiketler
Selçuk Özdağ Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi