Canan Kaftancıoğlu yeni anketi açıkladı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Halk TV'de Eylül Han Tezel ile Yerelden Siyaset programında yeni anketin sonucunu açıkladı.

CHP'li Ankara, İstanbul ve İzmir il başkanları vatandaşın gündemini anlattı.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Halk TV'de Eylül Han Tezel ile Yerelden Siyaset programına konuk oldu.

İllerdeki çalışmalarını anlatan il başkanları, vatandaşın durumunu, geçim sıkıntısının boyutlarını anlattı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu halkla temas noktasında vatandaşın anlattıklarını ve yaşadıklarını aktardı.

Kaftancıoğlu şunları söyledi:

"Güzel anılarımız var ama bu aralar vatandaşın yaşadığı özellikle ekonomik zorluklardan yaşadığı sorunlar daha çok var. Beni çok etkileyen travmatize eden anlara tanıklık ediyorum. Örneğin ekonomik geliri oldukça düşük ailelerden bir anne, bir yaşında çocuğu var ve bu annenin hiçbir geliri olmadığı için destek ve bez gönderiliyor. Çocuk 5 numara bez kullanırken anne çocuğum zayıfladı 4 numara bez getirin diyor. Yine bir başka kadının üzerinde yelek mont var ama farkında bile değildi ama annenin ayağında terlik vardı. Anne çocuklarına tablet almak için sıra beklemiş sıra geldiğinde tablet veremeyiz denilmiş. Esnaf ziyareti yaparken bir esnaf 3 tane faturasını çıkardı. Genel Başkanımıza 'Başkanım ben CHP'li değilim, benim hiçbir partiye üyeliğim yok AKP'ye oy verdim. Ama kullanmadığım halde geçen yıl gelen elektrik faturasıyla aynı fatura geldi' dedi."

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, vatandaşın açlık sınırında olduğunu söyledi. Tanık olduğu bir olayı anlatan Yücel şunları anlattı:

"Yaptığımız bir toplantıda orta yaşlı bir hanım bayıldı. Hanımefendi 'Bugün yemek yemedim, kahvaltı etmedim' dedi. Yüreğimiz dağlandı. İnsanlar artık açlık sınırında. Pandemi sürecinden sonra hükümetin aldığı göstermelik tedbirler vatandaşın midesine karnına dokunmadığı için krizi daha da artırmış durumda."

Yeni anketi açıkladı

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, CHP'nin eskiden kendini anlatmakta eksiklik çektiğini ama bunun için çalışmalar yapıldığını ve sonuçlar alındığını söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yeni bir anket çalışmasını açıkladı ve "Şu anda Türkiye genelinde CHP'ye oy vermem diyenlerin oranı yüzde 8'e düşmüş. Biz o yüzde 8'i de ikna edeceğiz. Hakikati anlatacağız" dedi.

Etiketler
Halk TV Canan Kaftancıoğlu